16 aydır Roboski’de yaşamlarını sürdüren barış aktivistleri Meral Geylani ve İbrahim Yaylalı 1 Eylül 2013’te Dünya Barış Günü’nde Cumhurbaşkanı’na gönderilmek üzere başlattıkları “Roboski’de askeri yargı istemiyoruz” imza kampanyasını bitirdiler.

Topladıkları imzaları Cumhurbaşkanı’na göndermek için Şırnak PTT önüne gelen Meral Geylani ve İbrahim Yaylalı’ya ROBOSKİ-DER, İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal ve yöneticileri, Şırnak Barosu, Emek Platformu temsilcileri, KURDİ-DER çalışanları ve Roboski aileleri de destek verdi.

Toplanan imzaları 3 ayakkabı kutusuna koyan Roboskililerin burada yaptıkları basın açıklaması sırasında ‘Katil devlet hesap verecek’ ve ’Roboski’nin katili AKP’dir’ sloganları atıldı.

Cumhurbaşkanı Gül’ü göreve davet eden metni okuyan barış aktivisti İbrahim Yaylalı şunları dile getirdi:

“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde benimsenen çocuk hakları sözleşmesi ''Yaşama ve gelişme hakkı''nı merkezine alır. Yine, yaşam hakkı devredilemez bir haktır.

Size topladığımız imzaları gönderirken içerisine sokulduğunuz bu insanlık dramını sorgulamanızı içten istiyoruz. Öncelikle bir devlet başkanı olmanız sıfatı ile altına imza attığınız ve bağlayıcılığı olan uluslararası sözleşmelerinin gereğini yerine getirin.”

İbrahim Yaylalı, Roboski katliamının aydınlatılması için Türkiye’nin her yerinden destek imzaları aldıklarını ifade etti. “Hep şovenist histeri ile gündeme gelen Karadeniz bölgesinden ‘ben de bu imza kampanyasını yürüteceğim’ diyerek föy isteyen arkadaş insanlığı onurlandırdı. Barış ve kardeşlik adına bizi bir kere daha umutlandırdı” diyen Yaylalı kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

(Deniz Güneş / Demokrat Haber)