Gezi direnişi sırasında Okmeydanı’nda ekmek almak için evden çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeği ile başından vurulan ve 269 gün boyunca verdiği yaşam savaşını kaybeden Berkin Elvan için Roboski’de de eylem yapıldı.

Saat 19:00’da Roboski-der önünde bir araya gelen kitle meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte sık sık ''Berkin Elvan ölümsüzdür '', ''Katil devlet hesap verecek'', ''Berkin’in katili AKP devleti'' sloganları atıldı.

Yürüyüşün sonunda şantiye meydanında basın açıklaması gerçekleştirildi.

Roboskili aileler adına açıklamayı okuyan Jiyan Encü şöyle konuştu:

Berkin Elvan 14 yaşında vuruldu 15. yaşına komada girdi. 269 gün boyunca verdiği yaşam savaşını kaybetti. Berkin Elvanın ailesine ve arkadaşlarına sabırlar diliyoruz.

Gezi eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik, Lice’de Medeni Yıldırım katledildiler ve şimdide Berkin Elvan hayatını kaybetti.

Bu Akp iktidarının Gezi direnişi sırasında gaz bombaları, tomalar ve her türlü araçlarla demokratik protesto haklarını kullanan eylemcilerin üstüne insafsızca saldırmasının, insanlara acımasız güç kullanmasının sonucudur. Bu hukukun üstünlüğünü ve vatandaşlarının demokratik haklarını tanımayan, elindeki iktidarı halka karşı kullanan anlayışın sonucudur.

Katledilen çocuklardan Ceylan paramparça edildi, Uğur delik deşik oluncaya kadar kurşunlandı, Roboski’de canla toprağı ayırmak imkansızdı. Tüm katledilen çocuklar aynı soluk fotoğraflarda, aynı mahcup aynı mahzun bakışları doğrultuyorlar bize.

Pozları olmaz onların, poz bilmezler onlar. İyi poz verenlerin katliamıdır her çocuk. Hadi yine susun ve deyin ki ‘Gezi olayları öyle büyümese o çocuk ölmeyecekti’. ‘Onlar kaçakçılardı o nedenle vuruldular’ dediniz çocuklarımız için. Ayakkabı kutularında parala kaçıranları ve katliamcıları bir iki gün içinde serbest bıraktınız.

“Emri ben verdim” diye gururla haykıran Başbakan başta olmak üzere hepinizin vicdanı Berkin’imizin 16 kiloluk ağırlığından bile az. Ağırlıklarınızı paralar ile dengelemeye çalışsanız da başaramazsınız. Katlettiğiniz çocukların gözleri hep sizin üzerinizde olacak o güzel tebessümleri ile.

Biz Roboskî ‘den haykırdık ve haykırmaya devam ediyoruz. Tüm katliamların faili devlettir ve bir gün hesap verecektir.

Berkin Elvan bizim de çocuğumuzdur. Biz Roboskî’liler sadece kendi çocuklarımız adına değil tüm katledilen çocuklar adına ve Berkin adına da mücadelemize devam edeceğiz.

(İbrahim Yaylalı / Demokrat Haber Roboski)