Şırnak Valiliği, Roboski katliamının 6'ncı yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek anmaya OHAL’i gerekçe göstererek, her aileden bir kişinin anmaya katılabileceğini duyurdu. 

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde TSK'ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu öldürülen 34 sivil yurttaşın aileleri, katliamın 6'ncı yıl dönümü dolayısıyla bu Perşembe günü yakınlarının mezarı başında anma etkinliği düzenleyecek. Anmaya 2 gün kala Uludere Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, bir araya geldiği Ortasu (Roboskî) ve Gülyazı (Bêjûh) köy muhtarları ile kanaat önderlerine Şırnak Valiliği’nin yapılacak olan anmaya  “Her aileden bir kişi katılacak” kararını aktardı. Kararın, Olağan Üstü Hal (OHAL) gerekçesi ile alındığı belirtildi. 
 
ROBOSKİLİ AİLELER: BİR KİŞİNİN KATILMASI MÜMKÜN DEĞİL
 
Karara tepki gösteren Roboskili aileler, her aileden bir kişinin katılmasının mümkün olmadığını ifade ederek, anmayı gerçekleştireceklerini söyledi. Perşembe günü yapılması beklenilen anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Diyarbakır Barosu heyeti ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katılacağı kaydedildi.
 
Öte yandan, köyde bulunan Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerin anmaya katılmaları da yasaklandı. Okul yönetimi tarafından yapılan duyuruda, 28 Aralık günü okul ders saatleri içerisinde okula gelmeyen öğrenciler hakkında tutanak tutulacağı, hiç gelmeyen öğrenciler hakkında ise soruşturma açılacağı belirtildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı