Roboski Katliamı'nda kardeşi Vedat Encü'yü yitiren ve kendisi de 3 ay önce tutuklanan Fikret Encü, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tahliye oldu.

'ÖRGÜTE ELEMAN KAZANDIRMAK' İDDİASIYLA TUTUKLUYDU

7 Kasım 2012'de Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboskî) köyündeki evi basılarak gözaltına alınan ve "örgüte eleman kazandırmak" iddiasıyla tutuklanan Fikret Encü, tahliye oldu.

Roboski katliamında yaşamını yitiren Vedat Encü'nün ağabeyi Fikret Encü, 3 ay sonra Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmaya müdafii avukat, Encü'nün ailesi ve yakınları katıldı. Duruşmada savunmasını yapan Fikret Encü, Gülyazı köyü ile Cizre ilçesi arasında şoförlük yaptığını belirterek, "Jandarmanın kimlik kontrolü sırasında iddianamede isimleri geçen çocukları jandarma aldı. Çocuklarla konuşmadım. Bu çocukların dışında arabada 5-6 kişi daha vardı. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

TANIKLAR DİNLENDİ

Encü'nün savunması ardından olay sırasında minibüste olan 4 tanık dinlendi. Tanıklar, köye güvercin almak için gittiklerini, şoförle konuşmadıklarını, askerlerin kendilerini darp ettiğini ve Encü'yü tanımadıklarını belirtti. Tanıkların ifadelerinden sonra konuşan savunma avukatı tanıkların beyanlarının birbirini tamamladığını, dosyada ciddi bir delilin olmadığını belirterek, müvekkilinin tahliyesini istedi. Savcı ise, tanıkların ayrıntılı ifadelerinin alınmasını isteyerek, Encü'nün tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tanıkların ayrıntılı ifadelerinin alınmasına karar vererek, Encü'nün tahliyesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.