Geçtiğimiz yıl Roboski katliamının 4. yıl dönümünde vicdani ret çağrısı yaptıları gerekçesiyle barış aktivisti Yannis Vasili Yaylalı ve Roboskili Necdet Encü'ye 'halkı askerlikten soğutnaktan' dava açıldı.

İlk duruşma Uludere Asliye Ceza Mahkemesinde 3 Mart 2016 tarihinde görülecek.

"BU SUÇA ORTAK OLMAYACAĞIZ"

Geçtiğimiz günlerde 'halkı askerlikten soğutmaktan' bir dava daha açılan ve daha ikinci duruşmada ceza verilen Yannis Vasili Yaylalı gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

"Kürt halkına karşı başlatılan yeni savaş sürecinde Roboski'de barış mücadelesi yürüten biz barış aktivistleri ve vicdani retçilere mahkemeler aracılığı ile saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Anne karnında çocukların katledildiği bugün bizleri bu yolla susturamazlar .

Barış aktivistleri, savas karşıtları, vicdani retçiler olarak bu coğrafyanın barışı ve antimilitarist bir gelecek için sonuna kadar direneceğiz. İşlediğiniz savaş suçuna bizi asla alet edemeyeceksiniz. Bugün çoluk çocuk demeden yaptığınız katliamlar insanlık ve savaş suçudur. Mahkemeleriniz yolu ile bu suça ortak olmamızı dayatıyorsunuz. Size ve yaptıklarınıza ayak diriyoruz ve ne yaparsanız yapın bu suça ortak olmayacağız." (Demokrat Haber)