Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber

Rosboski Aileleri bu hafta da referandum sürecinden kaynaklanan baskılara değindi.

Saldırı ve baskılara karşı hapishaneler de sokaklar da gelişen direnişi de örnek veren aileler baskılara karşı direnmek gerektiği vurgusu yapıldı. Aynı basin açıklamasında devamında ise Roboskili aileler kendi üzerlerinde olan baskılara karşı ise cevaplarının “Barışçıl bir şekilde Adalet talebine dayalı bu Perşembe buluşmaları Roboskiye adalet gelene kadar devam edecektir’ dendi.

Ferhat Encu’nun 104 gün sonra hapishaneden dışarıya bırakılmasına ”Ferhat Encu hukuksuz bir şekilde 104 gün hapsedildi. Dün itibariyle aramıza dönen Sayın vekilimize hoş geldin diyor. Mücadelesinde yanında olacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz.” Diyen aileler Başta HDP eşbaşkanları Figen Yuksekdağ,Selahattin Demirtaş ve diğer milletvekillerinin 105.gündür haksız hukuksuz şekilde hapishanede tutulduğuna değinen aileler “Anayasa paketinin oylanacağı referandum sürecinde halkın iradesinin özgür bir şekilde sandığa yansıyacağı bir sürecin işletilmesi için OHAL sürecinin bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.

Toplum olarak içinde bulunduğumuz süreç bize her anlamda korku, ümitsizlik, çaresizlik, sıkıntı pompalıyorken tam da bu kötü planların yapıldığı merkezlere karşı daha çok cesaret daha çok umut ve daha çok direniş sergilememiz gerekiyor” denildi. 

İsyan eden her herkesin baskıya maruz kaldığı böyle süreçler daha güçlü daha kararlı kitleler ve bireyleri de yetiştirmiştir. Bu korku duvarlarını sokaklarda, zindanlarda aşanlar destansı bir miras bıraktılar bizlere. O mirası ve o mücadeleyi her an farkında olarak yükselteceğimizi herkes bilmelidir.

Devletin Roboski etrafına ördüğü yoksulluk duvarlarına karşı ekmeğinin mücadelesini veren 34 yakınımız bombalar ile katledilmesinin üzerinden 268 hafta geçti.

Tarihin en büyük zulümlerinden biri olan bu katliam kendi içinde hak ile haksızlığın mücadelesini de barındırıyor. Hakkın yanında yer alıp her tarafa adalet talebimizi ulaştırmaya çalışırken ne yazık ki sesimiz kısılmaya, özgürlüğümüze engel konulmaya çalışılıyor.

Sıkı yönetimi aratmayan bu OHAL şartlarında hem Roboski köyüne hem de topyekun Kürt halkına karşı haksız ve hukuksuz bir süreç devreye konulmuş durumda.

6 milyon oy almış olan HDP Eşgenel Başkanları ve milletvekilleri 105 gündür gözaltındalar. Roboski’de kardeşini ve akrabalarını kaybeden bu köyün evladı Ferhat Encu hukuksuz bir şekilde 104 gün hapsedildi. Dün itibariyle aramıza dönen Sayın vekilimize hoş geldin diyor. Mücadelesinde yanında olacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz.

Anayasa paketinin oylanacağı referandum sürecinde halkın iradesinin özgür bir şekilde sandığa yansıyacağı bir sürecin işletilmesi için OHAL sürecinin bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.

Bu köyde katliamdan bu yana her Perşembe çocuklarımızın mezarı başında yaptığımız açıklamaları engellemeye çalışan yöneticilerin bu haksız uygulamaya bir an önce son vermesi gerekiyor.Mezarlık ziyaretimizi yakın çekim droneler ile sabote etmek, bizleri bu uygulamalar ile korkutmaya çalışmak katliam politikasının devamı niteliğindedir.

Barışçıl bir şekilde Adalet talebine dayalı bu Perşembe buluşmaları Roboskiye adalet gelene kadar devam edecektir.

Roboski aileleri katliamın 55.haftasından itibaren kaybettikleri yakınlarının mezarları başında adalet nöbeti tutuyorlar. OHAL’i gerekçe gösteren Gülyazı köyünde bulunan karakol askeri tehdit ve baskılar ile Roboski ailelerin 266. haftasını yapmak istedikleri adalet nöbetini engellemişti.