Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber 

274’üncü hafta’da çocuklarının mezarı başında bu bir araya gelen Roboskili aileler,”Taybet Ananın cenazesini günlerce sokakta bekleten bir iktidara karşı tabi ki Hayır diyeceğiz.Cesetleri buzdolabında bekletilmek zorunda bırakan bir iktidara tabi ki Hayır diyeceğiz. Referandumda önümüze konulan bu otoriterleşmeyi sağlayan anayasaya tabi ki Hayır diyeceğiz”dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü’nde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin aileleri, çocuklarının mezarı başında 274’üncü haftada da bir araya geldi. “Roboski için, Adalet için failler yargılansın” pankartının taşındığı açıklamada aileler adına KHK ile kapatılan Roboski-Der Başkanı Veli Encu konuştu. 

Encu şunları söyledi:

BU İKTİDARIN ADALETİ GETİRECEĞİNİ BEKLEYEBİLİR MİYİZ?

Şimdi bütün olan biten ortada dururken haksızlık ve hukuksuzluk konusunda özellikle biz Roboskililer şahsında rüştünü ispat etmiş olan bir iktidarın, yeni bir anayasa ile üstelik oldukça anti demokratik bir anayasa ile hukuk ve adaleti getireceğini bekleyebilir miyiz?

Bu devletin tarihinde oldukça fazla rastladığımız katliamların 2000’li yıllardaki tekerrürü olan Roboski katliamı özellilikle bu iktidar döneminde yaşanan insan hakları ihlallerinin düğüm noktasıdır. Bu ülkede adaletin tesis edilmesi için ilk elden açığa çıkartılması gereken mesele Roboski meselesidir. 

34 yakınımızın katillerini bulmayan bir iktidarın anayasasına tabii ki hayır diyeceğiz. 

Bize verdiği sözü tutmamış olan bir iktidara tabii ki hayır diyeceğiz. 

Katliamdan sonra köyümüzü açık bir cezaevine dönüştüren bir iktidara tabii ki hayır diyeceğiz. 

Kürt illerinde izi silinmeyecek bir süreci yaşatan bir iktidara tabii ki hayır diyeceğiz. 

Köyümüzden seçilen ve katliamda kardeşi dahil onlarca akrabasını kaybetmiş olan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’yu aylardır hapseden bir iktidara tabii ki hayır diyeceğiz. 

Taybet Ana'nın cenazesini günlerce sokakta bekleten bir iktidara karşı tabii ki hayır diyeceğiz. 

Cesetleri buzdolabında bekletilmek zorunda bırakan bir iktidara tabii ki hayır diyeceğiz. 

Referandumda önümüze konulan bu otoriterleşmeyi sağlayan anayasaya tabii ki hayır diyeceğiz. Roboski halkı olarak bizler tabii ki HAYIR diyeceğiz.”