Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ı desteklemek amacıyla Rize’de stant açtığı sırada bir grubun saldırısına uğrayan Emekli Öğretmen Necmettin Durmuş, hastaneden polis kontrolünde rapor almaya gitti. Kameraların gözü önünde yaşanan linç girişiminde, 65 yaşındaki emekli öğretmen tekmelendi, yerlerde yuvarlandı. Fakat hastaneden Durmuş’a verilen raporda ‘darp ve cebir izi yoktur’ denildi.

Konuya ilişkin Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın ilimiz temsilcisi Necmettin Durmuş isimli şahıs Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Belediye Parkında stant kurmuş, basın açıklaması metnini okuması sonrasında 4-5 kişilik grubun gelerek standa müdahale etmesi üzerine çıkan arbedede sivil polislerimiz anında müdahale ederek Necmettin Durmuş isimli şahıs olay yerinden hızla uzaklaştırılmış, olaya karışan üç şahıs ile birlikte Polis Merkezi Amirliğine intikal ettirilmiştir. Olay ile ilgili nöbetçi cumhuriyet savcısı bilgilendirilmiş, talimatları doğrultusunda Necmettin Durmuş’un alınan doktor raporunda darp ve cebir izlerine rastlanılmamıştır. Bu olaydan dolayı şahıslardan davacı ve şikayetçi olmamakla birlikte adli işlem devam etmektedir” denildi.

DEMİRTAŞ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Selahattin Demirtaş, Rize’de kendisini desteklemek amacıyla stant açan Necmettin Durmuş’a saldıranların isim ve adreslerinin tespiti ile haklarında yasal işlem yapılması için suç duyurusunda bulundu. Demirtaş, Rize ve Samsun’da yaşanan saldırıların Başbakan Erdoğan’ın kendisine karşı kullandığı ayrımcı ve hedef gösteren dilden kaynaklandığını belirterek, bunların seçim kampanyasını engelleyemeyeceğini dile getirdi. (Evrensel)