Hrant Kasparyan / Demokrat Haber

Rize’nin Trabzon tarafında ana sahil yolu üzerinde bulunan Derepazarı İlçesi’nde İtalyan bir turist, bıçaklanarak öldürüldü.

5 Eylül Cuma akşam saatlerinde Derepazarı ilçesine altı karavanla gelen İtalyan turist kafilesi, burada araçlarını park ederek geceyi geçirmek istedi. Turistlerin istirahata çekildiği gecenin geç saatlerinde kimliği belirsiz kişi ve kişiler, Giorgio Bozzo ve eşi Rita Bozzo’nun kaldığı karavana havalandırma penceresinden girdi. İtalyan turist Giorgio Bozzo’yu bıçaklayarak öldüren zanlı, Rita Bozzo’yu da yaraladıktan sonra kaçtı.

Olay, yaralı turistin çığlıkları üzerine fark edildi. Bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Giorgio Bozzo’nun cesedi, Rize’deki işlemlerin ardından otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından Bozzo’nun cenazesinin, ülkesine gönderileceği açıklanırken, Giorgio Bozzo’nun, Rize Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan eşi Rita Bozzo, tedavisinin ardından taburcu edildi.

KATİLİ KANLI AYAK İZİ ELE VERDİ

Bozzo’nun bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili olarak, karavan içi ve çevresinde inceleme yapan polis, Giorgio Bozzo ile boğuştuğu anlaşılan H.K'nin kanlı ayak izlerini tespit etti. Zanlının elbiselerinin de kanlı olabileceğini düşünen polis, H.K'nin eşkalini belirlemek için Giorgio Bozzo'nun eşi Rita Bozzo ve arkadaşları ile çevredeki görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak zanlının kırmızı tişört giydiğini belirledi.

Araştırmalarını yoğunlaştıran polis, çevredeki güvenlik kameralarını inceledikten sonra H.K'nin olay sırasında karavandan atlarken ayağı kırıldığı için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini belirledi. Hastane personeliyle görüşen polis, H.K'nin kısa süre önce hastaneye gelip "düştüğü için ayağının kırıldığını" söyleyip ayağını alçıya aldırdıktan sonra buradan ayrıldığını öğrendi.

Aynı hastanede, sağlık personelinin de yardımıyla delil araştırması yapan polis H.K'nin ayağının alçıya alınması için hastane personeli tarafından zanlının kesilen pantolonunun paçasının bir kısmını çöp kutusunda buldu.

Pantolon parçasında yapılan DNA incelemesi sonucu ölen Giorgio Bozzo'ya ait olduğu belirtilen kan izlerine rastlandı. Böylece Giorgio Bozzo'yu öldüren kişinin H.K. olduğu üzerinde duran polis, zanlıyı, eşkalini veren vatandaşların desteğiyle aynı ilçede oturan arkadaşı Z.K'nın (24) evinde yakaladı. Olayda kullanılan bıçak da evde bulununca H.K. ile kendisine saklanmasında yardımcı olan Z.K. gözaltına alındı.

Hastaneden çıktıktan sonra Z.K'nin evine gelerek, polise yakalanmamak için üzerinde olay sırasında olan kırmızı tişortü değiştirdiği, hastanede de pantolonunun hastane personelince kesilmeyen diğer paçasını kestirdiği anlaşılan H.K, polisteki ifadesinde, suçlamayı kabul ederek, pişman olduğunu söyledi. Polisteki işlemleri tamamlanan ve hırsızlık ile benzeri suçlardan 7 ayrı kaydı olan H.K. ile Z.K. adliyeye sevk edildi.

İtalyan basını olaya geniş yer ayırırken, Cenova merkezli Repubblica gazetesi, İtalyan kafilenin Ermenistan’ı ziyaret ettiğini, buradan dönüş güzergâhı üzerindeyken saldırının gerçekleştiğini kaydetti. Repubblica haberinde, öldürülen 70 yaşındaki Giorgio Bozzo’nun kâr amacı gütmeyen ve insani yardım sağlayan bir hayır kurumunun kurucusu ve gönüllüsü olduğunu, dünyanın farklı bölgelerindeki hastanelere medikal araç-gereç bağışladığını, Ermenistan’ı da bu sebeple ziyaret ettiklerini yazdı. (SY)