Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)  Yargıcı Rıza Türmen, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 11 Şubat’ta gerçekleşecek kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından başlayan tartışmaları değerlendirdi.

Mezopotamya Ajansı'ndan Kenan Kırkaya’nın haberine göre Türmen,  “Türkiye’nin HDP’ye ihtiyacı var. HDP gibi partilerin yeniden güçlendirilerek ve diğer demokrasi güçleri ile bir araya getirerek, mevcut tablo değiştirilebilinir" dedi. 

'SALDIRIYA UĞRAYAN DİNAMİKLERİ GÜÇLENDİRMEK LAZIM'

Demokrasi İçin Birlik inisiyatifinin kurucularından olan Türmen yaptığı değerlendirmede tartışmaların HDP’yi büyütmeye hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu koşulları hatırlatan Türmen, “Tek adam rejimi kuruluyor. OHAL ve KHK rejimi kalıcılaştı. Bunun karşısında demokrasi güçlerinin birlikte hareket etmesi ve kendi güçlerini büyütmeleri gerekiyor” dedi. 

TÜRKİYE’NİN HDP’YE İHTİYACI VAR

HDP’nin çok önemli bir güç ve dinamik olduğunun ifade eden Türmen, “Zaten HDP bu yüzden saldırılara uğruyor, milletvekilleri tutuklanıyor. Eş Başkanları hedef alınıyor” dedi.

Türmen, “Sadece HDP’de değil toplumun bütün dinamikleri hedef alınıyor. Bu baskı rejimine karşı yapılması gereken şey bu dinamiklere sahip çıkmak ve onları büyütmektir” diye konuştu.

HDP ile ilgili tartışmaların da önemli olduğunu vurgulayan Türmen, “Ama bu tartışmalar HDP’yi yıpratmamalı. Onun büyümesine hizmet etmelidir. Çünkü Türkiye’nin HDP’ye ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Türmen, ancak HDP gibi partilerin yeniden güçlendirilerek ve diğer demokrasi güçleri ile bir araya getirerek, mevcut tablonun değiştirilebileceğini belirtti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı