Amerika’da tutuklu bulunan Reza Zarrab ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakim karşısına birlikte çıktı.

Eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani ve eski ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey’in davada sanık avukatı olarak üstlendikleri rollerin ve çıkar çatışması iddialarının görüşüldüğü duruşma yaklaşık bir saat sürdü.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla’nın avukatı duruşmanın daha önce belirlenen 21 Ağustos’tan sonrasına ertelenmesini istedi. Müvekkilinin kefaletle serbest bırakılıp tutuksuz olarak yargılanması için mahkemeye sunulmak üzere bir paket hazırladıklarını belirtti.

New York’tan İstanbul’a dönerken havaalanında gözaltına alınıp 27 Mart’ta tutuklanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ile Reza Zarrab hakim karşısına birlikte çıktı.

Hakkında 2 milyon dolar para ve 50 yıl hapis cezası istenen, JFK Havalimanı’nda tutuklandıktan sonra 28 Mart’ta New York Güney Bölgesi Sulh Yargıcı James C. Francis’in karşısına çıkan Atilla’yı mahkemenin atadığı geçici bir avukat temsil etmiş, duruşma 10 Nisan’a ertelenmişti.

10 Nisan’daki duruşma da 24 Nisan’a alınmıştı.

19 Mart 2016’da ABD’deki Miami Havalimanı’nda gözaltına alınan Zarrab, 21 Mart’ta çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı. Zarrab hakkında ise 75 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İkili, bugün New York’ta hakim karşısına birlikte çıktı. Atilla’nın avukatı davanın duruşması için daha önce belirlenen 21 Ağustos tarihine kadarki sürenin istenen evrak ve bilgilerin toplanması için yeterli olmadığını belirterek, duruşmanın daha sonraki bir tarihe alınmasını talep etti.