ABD’de tutukluların isimleriyle kontrol edilebildiği federal hapishaneler bürosunun internet sitesinde, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla Mart 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Türkiye ve İran vatandaşı Reza Zarrab’ın 8 Kasım 2017’de salıverildiği bilgisi yer alıyor.

T24’ün haberine göre, ABD Federal Hapishane Bürosu’nun (BOP) internet sitesindeki kayıtlarda 9 Eylül 2017 tarihinde de benzer bir bilgi yer almış ancak avukatlar ve resmi kaynaklar bu bilgiyi yalanlayarak, durumun teknik bir hatadan kaynaklandığını ifade etmişlerdi.

'09135-104' kayıt numaralı 33 yaşındaki Zarrab'ın salıverildiğine dair internet sitesi görüntülerini paylaşan Avukat Aslı Kazan, “Zarrab’ın ‘etkin pişmanlık yasasından yararlanmış olabileceğini” öne sürdü.

Uzun süredir ABD’li yetkililerin Reza Zarrab’a itirafçı olması yönünde teklifte bulunduğu iddia edilirken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da konuya ilişkin  “Vatandaşımızı itirafçı yapmanın gayreti içindeler, bu işler bittiği zaman dünyayı ayağa kaldırmasını biliriz” ifadelerini kullanmıştı.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a gıyabında tutuklama kararı verilen dosyada Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla da tutuklu olarak yargılanıyor.

Ancak Zarrab’ın avukatları Eylül ayının başından beri duruşmalara ve jüri seçimlerine katılmadı.

(Kaynak: T24)