Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki 4 farklı noktaya, saat 16.00 ve 18.00 sıralarında ve Suriye'nin Afrin bölgesi tarafından toplam 6 roket atıldı. Hatay Valisi, gün içinde gerçekleştirilen roketli saldırada Suriyeli 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 4'ü ağır 37 yurttaşın yaralandığını açıkladı.

Pınarbaşı, Gültepe ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerine atılan roketler korkuya neden oldu. Bölgeye polis ve ambulans sevk edildi. Olayda yaralananların olduğu ve ambulanslarla hastaneye götürüldükleri bildirldi. Roketin düştüğü mahallede park halindeki araçlar ile evler de zarar gördü.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, roketli saldırada Suriyeli 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2'si ağır 32 vatandaşın da yaralandığını açıkladı. Başkan Şanverdi, yaralıların Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındığı söyledi. 

REYHANLI'YA 3 ROKET DAHA

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine saat 18.30 sıralarında, ilk olaydan 1.5 saat sonra 3 roket daha düştü. İlk roketin düştüğü Atatürk Caddesi'ne 300 metre uzaklıktaki şehir merkezine düşen roket, bir binanın duvarına isabet etti. Aynı zamanda Bayır Mahallesi'ndeki bir evin bahçesine de roket isabet etti. Diğer roketin düştüğü bölge ise araştırılıyor. Roketlerin düştüğü bölgede güvenlik önlemi alınırken, ambulanslar sevk edildi. Reyhanlı'ya 1.5 saat arayla toplam 6 roket düşmüş oldu.

Hatay Valisi, gün içinde Reyhanlı'ya 4 roket atılması sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 4'ü ağır 37 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kaynak: Cumhuriyet