Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 günü meydana gelen ve 52 kişinin ölümüne 130 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırıyla ilgili iddianame tamamlandı.

İddianamede 19 sanık hakkında 52'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 130 kez 22'şer yıl hapis cezaları istendi.

Reyhanlı saldırısıyla ilgili soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinden özel görevli savcı Özcan Şişman'ın hazırladığı iddianame 115 sayfadan oluşuyor.

Savcı eylemin 1987 yılından bu yana eylemi olmayan "THKP-C Acilciler grubu ile Suriye istihbaratı tarafından planlandığı"nı öne sürüyor.
Eyleme örgütün uzun yıllardır Suriye'de yaşayan lideri Mihraç Ural'ın da bizzat katıldığını iddia eden savcı, Ural'ın daha sonra beş firari sanıkla Suriye'ye kaçtığını da öne sürüyor.

Terörle Mücadele Kanunu çerçevesinde yetkili savcı, 2'si Suriyeli 33 sanıktan 19'u hakkında "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, 52 kişinin ölümüne sebep olmaktan 52'şer kere ağırlaştırılmış müebbet ve 130 kişiyi öldürmeye tam teşebbüsten 130'ar kere 22 yıl hapis cezası istedi.

İddianamede sanıklardan 14'ü için de "terör örgütü üyesi olmak", "örgüte yardım ve yataklık etmek" suçlamalarıyla 15'er yıl hapis cezası isteniyor. (BBC Türkçe)