Suriye Devlet Televizyonu, Şam yönetimine bağlı birliklerin birkaç saat içerisinde Afrin'e gireceğini duyurdu.

Suriye'nin kuzeyindeki Kürt yönetimine danışmanlık yapan Badran Jia Kurd adlı bir yetkili Rueters’a yaptığı açıklamada, Kürt güçleri ve Şam yönetiminin, Suriye Ordusu'nun Afrin'e girmesi için anlaşmaya vardığını iddia etmişti.

Esad'a yakınlığıyla bilinen Lübnan merkezli Al Masdar News sitesi de haberinde, hükümet güçlerinin yarın Afrin'e gireceği iddiasına yer verdi.

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in verdiği bilgiye göre akşam 18:00 itibariyle Esad kuvvetlerinin Afrin'e giriş yapacağı tahmin ediliyor.

Hafta içinde 52 kritik noktaya, bugün ve yarın 4 noktaya Esad’a bağlı güçlerin konuşlandırılması bekleniyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, TSK’nın Afrin operasyonunu işgal olarak niteledi.

Moskova'da Valday Tartışma Kulübü'nde yapılan Ortadoğu konulu konferansta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şaban, Suriye'nin Afrin'de düzenlenen operasyon ile ilgili Türkiye ile istişare edip etmediği sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.

"Türkiye, Suriye'de işgalci durumunda ve Astana anlaşmalarını uygulamıyor. Ankara, anlaşmaları saldırganlığını gizlemek için kullanıyor" diyen Şaban, Türkiye'nin eylemlerinin Rusya'nın Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruma çabalarıyla çeliştiğini söyledi.

Şaban, şöyle devam etti: "Eğer herhangi bir sorun yaşanırsa, NATO öncelikle Türkiye'yi destekleyecektir. BM Güvenlik Konseyi ve BM, bu işgale karşı çıkmalı.