Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yayına hazırladığı ansiklopedideki ifadeler Meclis gündemine taşındı.

Akademisyenlerin kep yerine sarık giymesi için çalışmalara başlayan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın yayına hazırladığı ansiklopedide demokrasiyi benimseyen ‘mürted‘lerin öldürülmesi gerektiğini belirten ifadeler yer aldı.

Konu CHP istanbul Milletvekili Ali Şeker’in Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle gündeme geldi.

Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın genel yönetim ve ‘ilmi redaksiyonu’nu yaparak yayına hazırladığı Şamil Yayıncılık tarafından yayınlanan altı ciltlik Şamil İslam Ansiklopedisi’nde yer alan ‘mürted’ maddesi, bazı ideolojik görüşler için ölüm fetvası anlamına gelecek ifadeler içeriyor.

Oda TV’de yer alan habere göre, ansiklopedide ‘mürted‘ kelimesinin tanımı “Kafirleri tekfir etmemek, kafirler hakkında şüpheye düşmek ve uydukları İslam dışı ideolojilerinin doğru olduğuna inanmak; anıt mezar ve ölülere tapınmak; Yahudilik, hristiyanlık, komünizm, kapitalizm, demokrasi, sosyal demokrasi vb. şirk düzenlerini doğrulamak” olarak yapılıyor. Maddenin devamında ise “Mürted’in cezası, eğer tevbe etmezse öldürülmektedir” deniliyor.

ERKEĞİN DEDİĞİNİ YAPMAMAK DA ALLAH' A İSYANMIŞ

Şamil İslam Ansiklopedisi’nin ‘nüşüz‘ maddesinde kadınlar için  “erkeğin isteğini yerine getirmeyen kadın Allah’a isyan etmiş sayılır” dendiği tespit edildi.

Ali Şeker soru önergesinde  “Sayın Başbakan’a soruyorum sizce de öyle midir?” dedi.

'DEVLET KURUMLARINCA SATIN ALINDI MI?'

Şeker ayrıca şu soruları yöneltti:

– Her ile üniversite kurmakla övünen hükümetiniz döneminde açılan ve bilimsel başarıları, araştırmaları, buluşları, yetiştirdiği öğrencileri ile ülke veya dünya kamuoyu gündemine gelen bir üniversite var mıdır?

– 16 yıllık tek parti iktidarınızın eğitim politikalarıyla, dünyadaki en iyi 500 üniversite arasında bulunan 4 üniversitemizin de çıkarılması mı amaçlanmaktadır?

– Şamil İslam Ansiklopedisi baskı için herhangi bir izin almış mıdır? Herhangi bir içerik denetlemesinden geçmiş midir? Şamil İslam Ansiklopedisi, resmi devlet kurumları tarafından satın alınmış mıdır?

– 8 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bir konuşmada bazı din alimlerini işaret ederek “Dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı içtihatta bulunan kişiler ortaya çıkıyor. Bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada yaşıyorlar. Çünkü İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar” dediği ulusal basında, televizyonlarda yer almıştır. Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça Sayın Erdoğan’ın tarif ettiği kapsamda bir rektör müdür? Öyleyse görevden almayı düşünüyor musunuz?

Kaynak: Oda TV