İstanbul Emniyeti'nin yılbaşı gecesi Reina'ya silahlı saldırı yapan IŞİD’linin ismini belirlediği öğrenildi. Polisin çalısmaları sonrasında 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı Özbek asıllı Abdulgadir Masharipov adındaki eylemcinin yaptığı belirtiliyor.

Öte yandan MİT, bütün sınır kapılarına yılbaşı gecesini kana bulayan Reina saldırganının ismini verdi. Gönderilen yazıda, ‘Bu kişi Reina’nın faili olarak değerlendiriliyor dikkatli olun’ denildi.

Zanlının telefon kayıtlarında yapılan araştırmada rastlanan, Tacik İlyas kod adını kullanan Özbek kökenli Muhammed Kerim, Aralık ayı başında İstanbul Emniyeti'nce gözaltına alınmış.

Telefondaki diğer bir kayıt ise, IŞİD içindeki önemli bir konumda olan ve sadece Hoca Aka kod adını kullandığı bilinen İstanbul sorumlusunun yardımcısı Yusuf kod adlı İlyas Mamasharipov olduğu belirlendi. İlyas Mamasharipov, İstanbul Emniyeti'nce Ortaköy saldırısı sonrasında gözaltına alındı.

Mamasharipov'un verdiği ilk bilgilerle eylemcinin kod adı ortaya çıkarıldı. Ayrıca, eylemcinin Arapça, Rusça ve Özbekçe konuştuğu belirlendi.

Araştırmalarda, eylemcinin yanında bir kişiyle birlikte 15 Aralık günü 21.30'da otobüsle Konya'dan İstanbul'a gittiği saptandı. Otobüsün 27-28 numaralı koltuklarında seyahat eden ikilinin biletlerinin, Umumuhamet ve Zabiullah adına kesildiği görüldü. Polisin, bu isimler üzerinde de incelemesi sürüyor.