İstanbul Ortaköy'deki Reina adlı gece kulübünde 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonda İstanbul'da 8 kişi gözaltına alındı.

IŞİD ÜSTLENDİ
 
Yılbaşı gecesi İstanbul'un ünlü gece kulüplerinden Reina'ya düzenlenen silahlı saldırıyı radikal İslamcı IŞİD üstlendi. Pazartesi günü internette örgüt tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, saldırının 'bir hilafet askeri' tarafından düzenlendiği belirtildi.
 
Uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmiş, 69 kişi de yaralanmıştı.
 
Reina'da düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 39 kişiden 11'nin Türk vatandaşı, 24'nün yabancı, 4'nün ise kimliğinin henüz belirlenmediği öğrenildi. Hayatını kaybedenlerden yabancılar arasında 7 Suudi Arabistan, 2 Hindistan, 1 Kanada, 1 Suriye, 1 İsrail, 2 Tunus, 4 Irak, 1 Lübnan ve 1 Belçika vatandaşı olduğu belirtildi.
 
SALDIRININ FAİLİ ARANIYOR
 
Öte yandan saldırının faili ile ilgili arama çalışmaları sürüyor. Hürriyet’in haberine göre, saldırganın görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, kapıda duran kişilerin ve bir köpeğin kaçıştıkları, saldırganın elinde uzun namlulu silah, yüzü kapalı, sırt çantalı bir şekilde geldiği ve kapıda bir kişiye ateş ederek içeri girdiği görülüyor.
 
Hürriyet'in haberinde, operasyonların IŞİD bağlantılı Türk Cumhuriyeti vatandaşları noktasında yoğunlaştığı belirtildi. Habere göre, saldırganın Kırgız ve Özbek olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

IŞİD Türkiye'de daha önce de saldırılar düzenlemişti. Geçen yıl ocak ayında Sultanahmet Meydanı'ndan bir karakola düzenlenen saldırı ve Mart ayında da Ankara'da gar önündeki saldırıyı IŞİD üstlenmişti.
 
Haziranda İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen silahlı saldırıdan da Türkiye IŞİD'i sorumlu tutmuştu.