2 DHKC'li ve savcının ölümüyle sonuçlanan Çağlayan'daki rehine eylemine ilişkin DHKC'den açıklama geldi. Açıklamada, "Adalet için rehin alınan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümünden de AKP ve katil polisleri sorumludur! AKP savcısını harcamıştır. Savcısından vazgeçmiştir," denildi.

Halkınsesitv2  adresinde yayınlanan açıklamada savcılara seslenen örgüt, "Savcılar, hakimler; katil iktidarın lağım fareleri olmayın. Bunu kabul etmeyin," derken, AKP iktidarı döneminde öldürülen çocukların sayısının 241 olduğunu söyledi. Bu çocuk katliamları karşısında katillerin yargılanmadığına dikkat çekilen açıklamanın bir kısmı şöyle:

(...)Savcının rehin alınması 'savunmaya' yönelik bir saldırı değildir, adaletsizliğe isyandır. Halkın adaletinin ne olduğunu öğreneceksiniz!

31 Mart 2015 tarihinde saat 12.36 civarında Cephe’nin Adalet Savaşçıları ŞAFAK YAYLA ve Bahtiyar Doğruyol, AKP’nin hırsızlarını, katillerini koruyan Avrupa’nın en büyük, 'yüksek güvenlikli' Çağlayan Adliyesi’ne girerek Berkin Elvan’ın katillerini 655 gündür koruyanlardan AKP’nin Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin almışlardır.

Cephe’nin Adalet Savaşçılarının talebi; 655 gündür korunan Berkin Elvan’ın katillerinin isminin açıklanması ve yargılanmasıdır!

AKP katilleri yargılamak yerine katliamı tercih etti! Adalet savaşçısı Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’u katletti!

Adalet için rehin alınan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümünden de AKP ve katil polisleri sorumludur! AKP savcısını harcamıştır. Savcısından vazgeçmiştir. İşte değeriniz bu kadardır.

Korumayın katilleri .

Adalet savaşçılarımız Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’un hesabını soracağız!