RedHack cezaevlerinde 45. gündür devam eden açlık grevlerine ve RedHack tutuklamalarına tepki olarak Facebook üzerindeki Adalet Bakanlığı'nın personel sayfasını hack'lediğini duyurdu.

 

RedHack hacklediği Adalet Bakanlığı Personel sayfasında, ''RedHack felsefesiyle hareket eden 'Devrimci Cesaret' birliği, RedHack tutuklanmalari ve Açlik Grevi ile ilgili eylemde Adalet Bakanlığı Personel sayfasını ele geçirmistir," açıklamasını yayınladı.

 

YILMAZ GÜNEY'İN SÖZÜYLE ATIFTA BULUNDULAR

Grup aynı zamanda hack'lediği sayfada, Yılmaz Güney'in, "Arkadaşlar! Dışarıda bir şeyler oluyor farkında mısınız? Uykuda olanları sarsın, uyandırın. Herkese söyleyin, yakında ışıklar kesilebilir. Karanlıkta ne yapacaksınız," sözlerini de yayına verdi.  

 

Grup, "Evet arkadaşlar, dışarıda bir şeyler oluyor ve bizler buna sessiz kalıyoruz. 10 masum genç, RedHack tutuklusu diye 24 yıl ile yargılanıyor ve 3'ü 10 aydır hapiste delilsiz, dosyasız sırf içgüdülere dayanarak yatmakta," açıklamasını yaptı.  

 

AÇLIK GREVLERİNE YÖNELİK MEDYA SANSÜRÜSON BULSUN

Redhack açlık grevleri ile ilgili olarak da, "Açlık grevleri 45. gününde ve artık insanlar görme, işitme gibi duyu kayıpları yaşamakta. Büyük bir duyarsızlık var. Oturulan yerden savaş çığırtkanlığı yapılıyor, " dedi.

 

Grup, "RedHack tutukluları serbest bırakılsın, açlık grevlerinin sonucunda anneler ağlamasın, yeni savaşlar olmasın diye devlet adım atsın. Talepler karşılansın, grev son bulsun! Açlık grevlerine yönelik basın sansürü son bulsun, insanlar neler olduğunu öğrensin, " açıklamasında bulundu.