Sosyalist hacker grubu Redhack, 2013'e girmeye saatler kala, twitter hesabı üzerinden çeşitli uyarılarda bulumuş ve bir dizi eylem planlarının olduğunu açıklamıştı. Yeni yıla girdikten saatler sonra ise hacker grubu, Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) sitesini hackledi.

Grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'ye gelişini protesto eden öğrencilere karşı gerçekleşen polis şiddetine ve beraberinde devam eden olaylara tepki amacıyla yaptığı eyleminde, siteye kendilerine özgü bir şarkı ve uzunca bir duyuru metni ekledi.

Redhack, bunun 2013 yılının ilk hack'i olduğunu, hafta boyunca bir dizi hackleme faaliyetlerinde daha bulunacaklarını da duyurdu.

"ODTÜ BİR KALEDİR, REDHACK ONUN SIRADAN BİR NEFERİ"

YÖK'ün, Redhack tarafından hacklenen resmi internet sayfasına giren ziyaretçilerin karşısına çıkan metin ise şöyle:

"Duyduk ki 'haraç' mafyası YÖK, ODTÜ'yü kınıyormuş. ODTÜ bir kaledir, 68'den bu güne. Parasız bilimsel eğitim isteyenlerin, Mahirlerin, Denizlerin, İbrahimlerin, Sinanların, Taylanların ve daha bir çok devrimcinin.

'Holding patronlarını' kampüse sokmayanların; emperyalist ajanların 'arabasını' yakanların; okulunda ticaret istemeyenlerin; yumurta ile şeytan taşlayanların; uzaya komşu devletleri tehdit etmek ve savaş çıkartmak için değil, bilim için 'uydu' gönderenlerin; okulda dizilerden bahsetmeyen, ülke sorunlarına kafa yoranların; karizma, para kazanma, mevki için arkadaş satmayan, arkadaşı için ölüme yatanların...

ODTÜ ve diğer demokrat öğrencilere sahip üniversitelerimiz örnektir, ülkenin gerçek sahipleridir. Bu okullar, düşünmeyen, araştırmayan, sorgulamayan reklam kuşağı beyinlerine en büyük cevaplardandır.

ODTÜ kaledir! Anadolu gibi; surlarını aşmak için sadece güç ve zeka değil; onur, namus, cesaret gereklidir! İnsan olmak gereklidir!

ODTÜ bir kaledir ve Redhack onun sıradan bir neferidir!"

"BU DAHA BAŞLANGIÇ"

Grup, hacklenen YÖK sitesinin sadece bir başlangıç olduğunu, "2013'te kendisini erişilmez, dokunulmaz sananlara dokunmaya devam edeceklerini" belirttikleri açıklamalarında, son olarak da şu sözlere yer verdi: "'ODTÜ'ye gitme solcu olursun' dediler; gittik #redhack olduk..." (BA)