Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi ve REDaktif sitesinin yöneticisi Hakan Gülseven'in Redhack soruşturması kapsamında gözaltına alındığı ile ilgili haber REDaktif sitesinin sosyal medyadan yaptığı açıklamayla yalanlandı.

REDaktif sitesi sosyal medyadan hesabından Hakan Gülseven'in gözaltına alınmadığını şöyle duyurdu: "Bugün akşam saatlerinde bazı gazete ve haber sitelerinde yer alan haber, gerçeği yansıtmamaktadır. Yoldaşımız Hakan Gülseven gözaltına alınmamıştır. Direnme hakkını kullanmaktadır.

Hakan Gülseven de dün sosyal medya hesabından şunları yazmıştı:

"Kimi arkadaşlarım içeride olduğumu düşünerek kaygılanmış. Sağ olsunlar. Hakkımda gözaltı kararı var ama RED dergisi ile RedHack'i birbirine karıştıran bu acayip operasyonun nereye gideceğini bilmediğim için teslim olmadım. Bekleyip göreceğiz...

Konu sadece benimle de ilgili değil. Muhalif gazete ve televizyonları kapatıyorlar. Karşı-darbe ilerliyor. Tipik faşizm koşullarına doğru ilerliyoruz. Herkesin direnç geliştirmesi gerekiyor. Aksi takdirde iktidardaki örgütlü cehalet ve gericilik ülkeyi bir felakete sürükleyecek..."