Beyaz TV’de yayınlanan ‘Derin Futbol’ programında Boşnak halkına yönelik ırkçı sözler sarf eden Rasim Ozan Kütahyalı’ya bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’dan geldi.

Kütahyalı’nın sözleri üzerine kanaldan kovulmasından sonra milletvekili Sancaklı, “Aziz Türk Milletinin bir vekili olarak bugün itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyusunda bulunacağımı, bunun sonuna kadar takipçisi olacağımı beyan ediyorum” dedi.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, TBMM’de yaptığı basın toplantısında, Rasim Ozan Kütahyalı’ya ‘sözde yorumcu’ derken “Bu sözleri ile sadece Boşnak kökenli kardeşlerimize hakaret etmemiş, sadece onları yaralamamış, etnik ve inanç farklılığı gözetmeksizin Türk milleti başta olmak üzere tüm insanlığa karşı suç işlemiştir” şeklinde konuştu.

Sancaklı konuşmasında, “Boşnakların Boşnak kardeşlerimiz; Türk Milletinin ayrılmaz bir parçası, şerefli bir mensubudur! …Toplumun değerleri ile barışık olmayan bu tip insanların, değerleri hiçe sayanla ahlaktan yoksun şahısların bırakın televizyonlarda “belden aşağı” muhabbet etmeyi, toplumun karşısına çıkıp söyleme cesaretini bile bulamaması gerekmektedir.

Etnik ya da inanç farklılığı gözetmeksizin toplumu bir bütün halinde ilgilendiren bu gibi seviyesi bayağı programlar ya da şahıslarla ilgili olarak RTÜK acilen devreye girmeli, bunun yanında toplum da tepkisini ortaya koymalıdır. Büyük Türk Milleti ailesini de bu tür haddini bilmeyenlere karşı tepki koymaya, seviyesiz ve bayağı konuşmalarını dinlememeye, yazılar okumamaya davet ediyorum” dedi.

‘HASSASİYETİ NEDENİYLE BEYAZ TV’Yİ TEBRİK EDİYORUZ’

Sancaklı, bu sözlere Boşnak kökenli olduğu için tepki vermediğini ifade ederek konuşmasını şöyle tamamladı: “Etnik ya da mezhep farkına bakmadan, milletin parasıyla televizyonlarda köşe başına oturup hiç çekinmeden, sorumluluk hissetmeden, din, vicdan ahlak gözetmeksizin yapılan konuşmalardan rahatsız olduğum ve de milletimin bir vekili olduğum için tepki veriyorum.

Ahlak, şerefin ve toplumun ölçüsüdür; ölçüyü yitirmiş olan adı gereksiz şahıs elbette ahlak çizgisine çekilecektir. Bu konu sadece Boşnakları ilgilendiren bir konu asla değildir! Kuru bir özürle geçiştirilecek konu hiç değildir! … Bu kapsamda hassasiyeti nedeniyle Beyaz TV yöneticilerini tebrik ediyoruz.

Bundan sonraki süreçte aynı hassasiyeti bu şahsiyet fukarası, ekmeğine ve izleyicisine, milletine saygısı olmayan kişi veya kişileri tüm yaz ve görsel medya sahiplerinden ve yöneticilerinden bir daha milletin önüne çıkarmamalarını bekliyoruz! Özellikle bir daha ekranlarda görünmemesi için de milletimiz adına yakın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.