YPG/YPJ ve Burkan El-Fırat güçlerinin Tel AbyadIŞİD'den temizlemesinin ardından Rakka’da yaşayan halk IŞİD zulmünden kaçarak Tel Abyad'a yönelmeye başladı.

ANHA'nın haberine göre; Tel Abyad'a ulaşan 60 yaşındaki kadın ve aile IŞİD'in denetimindeki bölgeyi geçinceye kadar defalarca ölümle burun buruna gelmiş. Can güvenlikleri nedeni ile foto ve görüntü vermek istemeyen 60 yaşındaki anne, IŞİD'in kendilerini Tel Ebyad’a değil, Dêr Ez-Zor’a gitmeleri için zorladığını söyledi.

"YAŞAM CEHENNEME DÖNMÜŞTÜ"

Koalisyon güçlerinin bombalaması sırasında kaçarak Tel Ebyad’a gelen anne, yol boyunca korku ve heyecandan oldukça yorgun düşmüş. Konuşmakta zorluk çektiğini belirten anne, "Rakka’da yaşamımız adeta zehirlenmiş, cehenneme dönmüştü. Kıtlık vardı. Halktan her şey kesilmişti. Rakka’da halk artık barınamıyor, baskı ve zulüm bitmediğinden fırsatını bulan kaçıyor” dedi.

"IŞİD, TALAN DEVLETİDİR"

Annenin 3 çocuk sahibi oğlu ise, "Rakka’da yaşam koşulları çok kötü. Bunlar ‘islam devleti’ falan değil, olsa olsa talan devleti olurlar. Yaşamı bile neredeyse bize yasaklamışlardı. Çarşaf giymeyen veya parmakları görünen kadınlar çok kötü işkencelerden geçiriliyordu" diyerek, çok zor günler geçirdiklerini ve orada kalan halkın daha da kötü günler geçireceğini söyledi.