Suriye’de siyasi geçiş sürecinin başlatılması için tarafları İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya getirecek görüşmelere, Türkiye’nin tüm itirazlarına rağmen PYD Eş Başkanı Salih Müslim de davet edildi.

Sputnik’in güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberine göre, BM Suriye Özel Temsilcisi’nin yetkilendirdiği bir görevli, PYD Eş Başkanı Salih Müslim’i Cenevre görüşmesine davet etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura’nın yetkilendirdiği bir görevli ile Salih Müslim, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi. 

Sözcü, yapılan görüşmede PYD Eş Başkanı Salih Müslim’e daveti iletti. Kaynaklar, PYD’nin davet edilmesi üzerine Ankara yönetiminin PYD’nin katılmaması yönündeki girişimlerinin arttığını, bu nedenle her an bir değişiklik yaşanabileceğini bildirdi. 

PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in yanı sıra, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Üyesi Fuad Eliko, Hekim Beştar, Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanları Heysem Menna ile İlham Ehmed de Cenevre görüşmelerine katılmak üzere davet edildi.

'DAVUTOĞLU ''KATILAMAZLAR'' DEMİŞTİ'

İsviçre’nin Davos kentinde, Dünya Ekonomik Forumu’nda bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın da dâhil olduğu bazı çevrelerin, Suriye yönetimiyle barış görüşmelerine katılacak muhalefete YPG gibi örgütleri katarak süreci baltalamaya çalıştıklarını ileri sürmüştü. Davutoğlu, İngiliz medya kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı görüşmede ise “PYD barış görüşmelerine katılamaz, çünkü Esad rejiminin suç ortağı” demişti.

(Kaynak: Sputnik)