Demokratik Birlik Partisi-Partiya Yekîtiya Demokrat (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Fırat Haber Ajansı'na (ANF) yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yerleştirilecek olan patriotlar konusunda önemli açıklamalar öne sürdü.

Müslim, Suriye'ye yönelik bir dış müdahale beklemediklerini söyledi ve şöyle konuşu:

"Çünkü Suriye'nin kimyasal silahları var. Bu silahlar Suriye halkı için değil, İsrail için tehlikedir. Şam'ın çevresinde (kimyasal başlıklı) Scud füzeleri var. Hepsi İsrail'e yönlendirilmiş ve dağların altındadır. Bunları bir çırpıda yok etmek imkansız. Eğer rejime saldırı olursa, rejim de bunları kullanacak. İsrail'e karşı kullanacak. O roketler İsrail sınırına çok yakındır."

Türkiye'de konuşlandırılması planlanan Patriotların hedefinin ise Suriye olmadığını iddia eden Müslim, şöyle devam etti:

"Suriye'nin silahları Türkiye'ye karşı da hiç kullanılmayacak. Türkiye'ye getirilen Patriotların amacı farklı. Onlar başka bir savaşın hazırlığıdır. İran'a karşıdır. Suriye'nin kimyasal silahı Türkiye'ye dönük değil, Türkiye sınırında da değil. Patriot füzelerinin menzili 250 kilometredir. Şam'dan Halep'e kadar 300 kilometredir. Türkiye de Suriye'ye müdahale edemez. Türkiye deyince NATO akla geliyor. Böyle bir müdahale olursa savaş çıkar."