Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen “11’nci Uluslararası Avrupa Birliği-Türkiye, Ortadoğu ve Kürtler” konulu konferansta PYD lideri Salih Müslim'e Rescue4Children (Çocukları Kurtarma) Vakfı tarafından ödül verildi.

Konferans'ta söz alan vakfın başkanı Mahir Kılıç, Ağustos ayında PYD’nin askeri güçleri tarafından Şengal dağından kurtarılan binlerce Yezidi çocuk ve ailelerini adına, IŞİD'in elinden kurtarılmaları sebebiyle, teşekkür ederek, PYD Lideri Salih Müslim'e plaket verdi.

Kılıç, ayrıca bugün itibarı ile 1500'un üzerinde 18 yaşından küçük ve 1000 civarında 12 yaşından küçük çocukların Şengal'den kaçırılarak halen IŞİD'in elinde tutulduğuna dikkat çekerek, Birleşmiş Milletler ve uluslararası örgütleri bir an önce harekete geçmeye davet etti.

Ödülü kabul etmekten şeref duyduğunu belirten PYD lideri Müslim,"Geçmişte Kürtlerin dağlardan başka dostu yoktur derdik. Fakat son dönemde verdiğimiz mücadele bizlere demokratik ve modern insanların yanımızda olduğunu gösterdi. Dünya genelinde milyonlarca insan Kobani’de olanları protesto etti ve Kürt halkını bu mücadelesinde destekledi. Fakat bu destek fiziksel bir yardıma ne yazık ki dönüşmedi.



İnsanlık suçu işleyen El Bağdadi ve El Çeçeni gibi kişiler mahkemeye çıkarılamadığı için uluslararası topluma IŞİD adlı yok etme makinesine destek veren herkesi dava etmeleri çağrısında bulunuyoruz.Yeniden bizlere bu fırsatı veren herkese Rojava halkı adına teşekkür ediyoruz ve sizlere insan haklarının savunmasını kanımızın son damlasına kadar devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz”