PYD lideri Salih Müslim, Reuters haber ajansına verdiği röportajında Batı Kürdistan’da ve Suriye’nin geri kalanında Kürtlerin artan bir şekilde Esad güçlerinin saldırılarına hedef olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE'DEKİ BARIŞ SÜRECİ DE ESAD'IN SALDIRILARININ NEDENLERİNDEN"

Rejim karşıtı bazı ılımlı güçlerle Kürtler arasında imzalanan saldırmazlık anlaşmalarının Esad güçlerinin saldırılarında etkili olduğunu belirten Müslim, Türkiye ile PKK arasında başlayan barış görüşmelerinin ardından Esad rejiminin Ankara’nın Kürtlere destek vermesinden duyduğu endişenin bir başka neden olabileceğini kaydetti.

"TÜRKİYE'DEN GİÇBİR YARDIM ALMIYORUZ"

Bir konferans için bulunduğu Berlin’de Reuters muhabirinin sorularını yanıtlayan Müslim, Türkiye’den hiçbir yardım almadıklarını dile getirdi. Haseki ve Halep’te yaşanan katliamlara da dikkat çeken Müslim, “Biz en baştan beri Şam ve diğerleri arasındaki kör savaşın bir tarafı olmama kararı aldık. Bizim politikamız kendimizi ve Kürt bölgelerini korumaktır” diye konuştu.

"KÜRT BÖLGESİ 10 BİNDEN FAZLA YPG GÜCÜYLE KORUNUYOR"

Kürt bölgelerinin zengin bölgeler olduğunu ve sadece Esad’ın değil, gelecekteki yönetimlerin de burada hakimiyet kurmak isteyebileceklerini belirten Müslim, şu anda Kürt bölgesinin 10 binden fazla YPG gücüyle korunduğunu anlattı.

Kürtlerin Özgür Suriye Ordusuna sadece demokratik ve laik bir Suriye teminatı verilmesi durumunda katılacağını ifade eden Müslim, ancak ÖSO’nun Selefiler ve cihatçıları içinde barındırdığını vurguladı. (ANF)