Kobani direnişinde yer alan PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, IŞİD'in saldırılarına karşı direnişi sürdürebilmek için “yardım koridoru”na ihtiyaç duyduklarını ifade ederek uluslararası güçleri bu talebi dikkate almaya çağırdı.

Kobani’de bulunan ve IŞİD'e karşı direnişte cephede yer alan PYD Eş Başkanı Asya Abdullah şehir içerisindeki direniş konusunda bilgiler verdi.

IŞİD militanlarının Kobani’ye ağır silahlarla yoğun bir saldırı gerçekleştirdiğini ifade eden Abdullah, YPG ve YPJ’nin buna karşı büyük bir direniş sergilediğini ifade etti. Bu direnişin sürmesi için acil olarak bir yardım koridoruna ihtiyaç duyduklarını belirten Abdullah, koalisyon güçlerinden bu talebin dikkate alınmasını istedi.

Şehrin içinde sokak çatışmalarının devam ettiğini ifade eden Abdullah, YPG’nin başarılı bir direnişinin söz konusu olduğunu ifade etti. Buna rağmen IŞİD militanlarının şehir dışına yerleştirdiği ağır silahlarla şehir içindeki sivil nüfusun yaşadığı alanları bombaladığını ve bunun sivil kayıplara neden olduğunu söyleyen Abdullah, koalisyonun IŞİD noktalarına yönelik bombardımanlarını sürdürmesi gerektiğini, bunun sivillerin korunması için çok önemli olduğunu söyledi.

IŞİD'in Rakka, Minbic, Carablus, Sarrin, Tal Abyad ve Ayn Issa gibi şehirlerden sürekli takviye güç ve ağır silah getirdiğini belirten Abdullah, bu takviyeleri devre dışı bırakacak etkin saldırılara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Abdullah özellikle Ayn Issa şehrinde rejime ait birçok tankı ele geçirdiğini hatırlatarak bunların şu anda Kobani’ye karşı kullanıldığını ifade etti. (ANF)