Kobani sınır hattında bulunan direniş nöbetçilerine seslenen PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, "Büyük bir direniş sergileniyor. Pek yakında Kobanê'nin özgürleştiğinin müjdesini vereceğiz" dedi.

Abdullah, 'Kobanê Arap şehridir' diyen Erdoğan'a da tepki gösterdi.

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Suruç'un Mehser Köyü'nde günlerdir devam eden direniş nöbetinde bulunanlara seslendi.

"Onurlu bir direniş yürütüyorsunuz. Sayenizde Kobanê direnişi tüm dünyaya duyuruldu" diyen Asya Abdullah, direniş nöbetlerinden sadece halkın değil YPG/YPJ savaşçılarının da büyük bir güç ve moral aldığını söyledi.

Kobani'de yaşanan çatışmalara da değinen Asya Abdullah, "YPG/YPJ direnişi karşısında zorlanan IŞİD çeteleri, evleri yakıp yıkarak intikam alıyor. Ancak hiçbir saldırıları sonuç vermeyecek. Zafer direnen halkların, bizlerin olacak" dedi.

Kobanê'de büyük bir direnişin sergilendiğinin altını çizen Asya Abdullah, şöyle devam etti: "Destek eylemleriniz sürmelidir. Pek yakında, kısa bir zaman diliminde sizlere Kobanê'nin özgürleştiğinin müjdesini vereceğiz. Daha sonra hepinizi Kobanê'ye bekliyoruz."

Asya Abdullah, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kobanê Arap şehirdir" sözüne de sert tepki gösterdi. "Herkes haddini bilsin" diyen Asya Abdullah, Kobanê'nin tarihten bu yana Kürt kentti olduğunu ifade etti.