Seçimlere sayılı günler kala AK Parti’nin ‘erzak dağıtım trafiği’ de yoğunlaştı. Devletin ve hazinenin bütün olanaklarını kullanarak seçim çalışması yürüten AKP, kamu kurumlarının olanaklarını da sınırsızca kullanıyor. Birçok ilde valilerin, emniyet müdürlerinin seçim çalışmasını yürüttüğü AK Parti, Ardahan’da da gıda dağıtımı için PTT araçlarını kullanıyor.

Önceki seçimlerde makarna, şeker, yağ gibi gıda malzemeleri ile elektrik ve suyu olmayan köylere dahi buzdolabı ve çamaşır makineleri dağıtan AK Parti, 12 Haziran’a 3 gün kala gıda dağıtımını yoğunlaştırdı. Hemen hemen her yerde devletin bütün imkânlarını kullanan AK Parti, Ardahan’da gıda dağıtımını PTT araçlarıyla yapıyor.

KOLİLER BAŞBAKANLIK’TAN GÖNDERİLMİŞ

Daha önce de Ardahan Valisi, kaymakam, muhtarlar, TEDAŞ, Köy Hizmetleri gibi bütün kurumları seçim çalışmaları için seferber eden AK Parti, şimdi de PTT aracıyla tek tek evleri dolaşarak içinde makarna, yağ, şeker, salça, pirinç gibi gıda maddelerinin bulunduğu kolileri dağıtıyor. Atatürk Mahallesi’nde dağıtılan kolilerin üzerinde ‘Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Kolisi’ yazıyor.

AK Parti, en son 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi özellikle Bölge illerinde gıda maddelerinin dışında dağıttığı buzdolaplarıyla gündem olmuştu. Buzdolaplarının su ve elektriği olmayan Dersim ve Batman’ın bazı köylerine dağıtılması da tartışma konusu olmuştu. 

EVRENSEL/ARDAHAN