Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 19 Mayıs için yapacakları etkinliklerin ‘provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği’ gerekçesiyle valilik tarafından iptal edildiğini söyledi.

Yazılı açıklama yapan Hazinedar, belediyelerinin '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' nedeniyle üç gün sürecek etkinlik dizisi planladığını ifade etti.

İstanbul Valiliği’nin 16-19 Mayıs tarihlerinde belediyenin yapacağı etkinliğe izin vermediğini anlatan Hazinedar, “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında üçüncü kez gerçekleştirilen etkinliklerin ülkemizin bulunduğu şartlar, provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği, etkinliklere katılacaklar dahil halkın huzur, güven ve esenliğinin kamu güvenlik ve düzeninin bozulmasına ve toplumda panik oluşmasına sebebiyet verebileceği gerekçeleriyle uygun görülmediğini bildirmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, gazetecilerin “19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili Beşiktaş’ta bir etkinlik vardı iptal edildi” sorusuna şu yanıtı verdi: “Biz bayramla ilgili il kutlama komitesinde kararlar alırız ve o kararlarımızda uygularız. Bizim kararlaştırıp da komite olarak iptal ettiğimiz bir konu yok. Ama onun dışındaki hangi konudan bahsettiğinizi bilemiyorum ancak bakarız.”