Rektör Pakdemirli'nin, "Sizi okuldan atarım' sözü gerçekleşti, Başbakan Yardımcısı Arınç'ı protesto eden öğrenci üniversiteden atıldı.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Celal Bayar Üniversitesi'ni 2010 yılı Aralık ayında ziyaretini protesto eden ve rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye "Biz görevi Atatürk'ten devraldık" diyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Merkez Yönetim Kurulu üyesi Erdem Özdemir, üniversiteden atıldığı öğrenildi.

 

2010 Aralık ayında yapılan protesto sırasında slogan atan öğrencilerin yanına üniversite rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli geldi. Kameraların önünde yaşanan tartışmalar sırasında o dönem TGB Manisa İl Temsilcisi görevini yürüten Erdem Özdemir ve beraberindeki İl Sekreteri Burak Ünlü, Rektör Prof.Dr. Pakdemirli'ye "Biz görevi Atatürk'ten aldık. Atamızın izindeyiz'' demişti.  Rektör Pakdemirli de öğrencilere, "Atatürk'ten sen görev alamazsın. Görev aldıysan ben de sizi okuldan atarım. Cumhuriyeti savunacak biri varsa o da benim. Ben Rektörüm. Siyasi slogan atarsanız üniversiten atarım sizi'' diye çıkışmıştı.

 

DHA'nın haberine göre, yaşanan gerginliğin ardından Fen Edebiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Özdemir'e 25 Temmuz 2011 tarihinde 1 yıl okuldan uzaklaştırma cezası verildiği öğrenildi. Özdemir, 8 Mart 2012 tarihinde kendisine ulaştırılan yazı ile büyük bir şok yaşadı. Özdemir, kendisine verilen yazıda CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Disiplin Kurulu'nun 6 Mart 2012'de aldığı karar doğrultusunda üniversiteden atıldığını öğrendi.

 

'BU KARAR CBÜ'NÜN KARA LEKESİDİR'
Erdem Özdemir, yaptığı açıklamada, kararla şok etkisi yaşadığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Pakdemirli'nin iki yıldır süren kininin devam ettiğini belirten Özdemir, "Rektör Pakdemirli 'okuldan atarım' dedi ve dediğini yaptı. Atılma gerekçesi olarak 2011 Ağustos ayında AK Parti İzmir Karşıyaka İlçe Teşkilatı binasında protesto amaçlı basın açıklamasında bulunmam gösterildi. O açıklamada bulanmamım öğrencilik, sıfat, şeref ve haysiyetle bağdaşmadığı ifade etmişler. Alınan karar doğrultusunda üniversiteden atıldığım gibi, YÖK Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ne göre, hiçbir yükseköğrenim kurumunda da eğitim göremeyeceğim. Eğitim alma özgürlüğümün önüne geçtiler. Bu karar ile Manisa denince ilk akla 16 yıl önce duvarlara 'Parasız Eğitim' yazarak işkence gören Manisalı gençler geliyorsa, CBÜ söylendiği zamanda öğrencilere uyguladığı zulüm ile Rektör Pakdemirli gelecektir. Bugün ortada bir suç varsa o da öğrenciye kin ve nefret besleme suçudur. Bu karar CBÜ'nün kara lekesidir'' diye konuştu.

 

Özdemir, üniversiteden atılma kararının ailesinde de olumsuz etki yarattığını belirterek, "Hem ailemin, hem de benim psikolojimizi olumsuz yönde bozdular. Hakkımı hukuksal yoldan arayacağım. Verilen karara itiraz edeceğim ve İdari Mahkemesi'ne başvuracağım. Buradan CBÜ'deki öğretim üyelerine sesleniyor ve vicdanlarının sesini dinlemesini istiyorum. Bir öğrenciye böyle kin ve nefret olmaz" dedi.

 

ÜNİVERSİTEDEN YANIT
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'ndan akşam saatlerinde bir açıklama geldi. Açıklamada, öğrencinin okuldan atılma kararına itiraz ettiği ve bu itirazın yapılacak ilk üniversite yönetim kurulu toplantısında değerlendirileceği bildirildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Üç öğretim üyesinden oluşan soruşturmacılar, disiplin ceza yönetmeliğinin 10/a, 11 ve 1. maddelerine atıfta bulunarak, öğrencilikten çıkarma cezası teklif etmişlerdir. Çıkarma cezası teklifi, fakültemiz disiplin kurulu tarafından 6 Mart 2012 tarihinde kabul edilmiştir. Öğrencimiz cezaya itiraz etmiştir ve itirazı yapılacak ilk üniversite yönetim kurulu toplantısında değerlendirilecektir. Cezanın Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'ın protesto olayı ile ilgisi bulunmamaktadır.'' (ntvmsnbc)