Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Erol Katırcıoğlu, “Kılıçdaroğlu’nun gerçeklikten koptuğunu, an itibariyle en barışçı ve en etkili yolun  sine-i millete dönerek CHP ve HDP milletvekillerinin toptan istifa etmesi olduğunu belirtti.

İmc’nin haberine göre,  Gündem Müzakere’de Ayşegül Doğan’ın sorularını yanıtlayan Prof.Dr. Katırcıoğlu, Kılıçdaroğlu’nu dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik kararını değerlendirdi.

Katırcıoğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu andan itibaren siyaseti parlamentonun dışına çıkardığını ve siyaseti işlevsiz hale getirdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik kararını değerlendiren Erol Katırcıoğlu, Kılıçdaroğlu’nun gerçeklikten koptuğunu, an itibariyle  en barışçı ve en etkili yolun  sine-i millete dönerek CHP ve HDP milletvekillerinin toptan istifa etmesi olduğunu belirtti.

Toplu istifaların yeni bir siyaset imkanı yaratacağına işaret eden Katırcıoğlu, parlamenterizmi işaret ederek  CHP’li vekillerin “oyunun bittiğini kabul etmeleri” gerektiğinin altını çizdi.