Pozantı Cezaevi'ndeki taciz ve tecavüz vahşetinin mağdurlarından B.E'nin 4. kattan atlayarak intihara teşebbüs etti. Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılan B.E'nin, hayati tehlikesi bulunduğu bildirildi.

 

Pozantı Cezaevi'nde yaşanan taciz ve tecavüz vahşetine maruz kalan çocukların kimileri yeniden gözaltına alınarak cezaevine konuldu, kimileri de dışarıda yaşadığı travmanın etkisini üzerinden atlatmanın mücadelesini veriyor.

 

Yaklaşık 2 ay önce Pozantı Cezaevi'nden tahliye olan 24 yaşındaki B., Adana'nın Şakirpaşa Semti Obalar Mahallesi'nde bulunan amcasının evinin 4. katından atlayarak intihar girişiminde bulundu.

 

B.’nin kuzeni Murat E.'nin verdiği bilgilere göre, kuzeni yakalandığında 7 ayı aşkın Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde tutuldu. Sonra götürüldüğü Pozantı Cezaevi'nde 15 gün kaldıktan sonra tecavüz skandalının ortaya çıkması ile serbest bırakıldı. Erol, kuzeninin bırakıldıktan sonra travmayı atlamadığının altını çizerek, gencin kendi kendine güldüğünü söyledi. "Dün gece amcası Ferhan E'nin evine gitmiş. Öncesinden tanıdığı tüm mahalleliden helallik istemiş. Amcasının 4. kattaki evinin balkonundan kendisini aşağı bırakmış. Doktorlar ciğerinin patladığını, kaburgalarının kırıldığını ve hayati tehlikesinin bulunduğunu söylüyor" dedi.

 

B.'nin Adana Numune Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ndeki tedavisi sürüyor.

 

"HER TÜRLÜ İŞKENCEYE MARUZ KALDIM"

B.'nin Almanya’da yaşayan amcasının kızı da ANF’ye yaptığı açıklamada, “Cezaevinden çıktığından beri iki intihar teşebbüsünde bulundu, dün intihar etmeden iki saat önce babasıyla konuşmuş, ‘Ben çok kötü muamelelere maruz kaldım, her türlü işkence gördüm, taciz ve tecavüz dahil. Ben artık yaşamak istemiyorum’ demiş” diye konuştu.

 

Gencin iki-üç ay önce de kendisini bıçakladığını belirten Safiye E., şunları ifade etti: “Cezaevine girip çıktıktan sonra psikoljik durumu daha da kötüleşmişti. Sürekli bir polis korkusu vardı: “Polis gelecek, beni alacak” diye. Annesi anlatıyor: sürekli 'polis geldi’ diyor, kendi kendine konuşuyor, etrafına bakıyordu...”

 

“COPLU TECAVÜZE MARUZ KALMIŞ”

ANF’ye konuşan B.E’nin babası Şevki E., oğlunun Kürkçüler cezaevinde çok dövüldüğünü söylerken, “Gardiyanlar tarafından coplu tecavüze maruz kalmış” dedi.

 

Oğlunun 8 ay önce örgüt propagandası yapmak suçlamasıyla Adana’da tutuklandığını belirten baba Erol, 20 gün Pozantı Cezaevinde kaldıktan sonra Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevine gönderildiğini ve 2 ay önce de 3. Yargı Paketi kapsamında tahliye olduğunu kaydetti.

 

Oğlunun cezaevinde gördüğü işkenceler nedeniyle akli dengesinin bozulduğunu, ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedaviye götürüldüğünü ifade eden baba Erol, oğlunu bu hale koyan Kürkçüler Cezaevi hakkında davacı olduğunu ve yarın savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağını dile getirdi.