Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde 15 Aralık’ta yol denetimi sırasında gözaltına alınan 19 yaşındaki Murat Araç isimli gencin emniyet müdürlüğünde intihar ettiği ileri sürüldü.

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Güney Karakolu ekipleri, yaptıkları yol uygulamasında doğu illerinden gelen bir yolcu otobüsünü durdurdu.

GBT sorgusunda Murat Araç isimli gencin sahte kimlik taşıdığı ve “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla arandığı belirtildi.

Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Araç’ın savcılıktaki ifadesi ardından Emniyet Müdürlüğüne teslim edildiği öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri devam eden Araç’ın saat 18.00 sularında 3’üncü kattan atlayarak intihar ettiği iddia edildi.

Araç’ın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Emniyetin intihar açıklamasının ardından Araç ailesi olayı ihmal olarak değerlendirdi.

Özgürüz’den Zübeyde Sarı ve Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre; Murat Araç’ın ağabeyi İlhan Araç, polislerin kendisine “Burada talihsiz bir kaza yaşandı” dediğini aktardı.

JANDARMA AİLEYE FOTOĞRAF GÖNDERDİ

Ağabey Araç, olayın yaşandığı 15 Aralık’tan sonraki gün Gazipaşa Jandarma Karakolu’ndan arandıklarını söyleyerek, “Burada birini gözaltına aldık Sizin çocuğunuz olduğunu iddia ediyor. Kaybolan çocuğunuz var mı dediler? Babam evet dedi. Telefonu çocuğa verdiler teyit etmek için. Başta sesinden tanıyamadık. Çünkü kardeşim 15 yaşından bu yana kayıptı. Babam kardeşime aile bilgilerini sordu. O teyit etti fakat babam emin olamadı. Bunun üzerine jandarmadan kendisine fotoğraf göndermesini istedi. Gelen fotoğraf ile birlikte gözaltında olan kişini kardeşim olduğunu öğrendikten sonra Gazipaşa’ya doğru yola çıktık. Gece yarısı Gazipaşa Jandarma Komutanlığı’na gittik. Biz oraya gittikten sonra olay yerine polisler gelip, bana M… adında birini sordular. Ben de kardeşimle beraber kaybolan kişi dedim. Sonra bize dışarıda beklememiz gerektiğini söylediler” dedi.

ADLİ TIP’TA BİR CENAZE…

Dışarıda bir süre bekledikten sonra bir polisin kendisini çağırdığını söyleyen Araç, “Beni tek başıma içeri çağırdılar. ‘Sana bir şey söyleyeceğiz ama şimdilik kimseye söyleme. Adli Tıpta bir cenaze var, onu teşhis edin’ dediler. Bende bizi aradıklarını kardeşim ile görüştüğümüzü olanlara söyledim. Kardeşim jandarma tutuluyordu dedim neden cenaze teşhis ediyorum ki. Bu cenaze bizim değilse kardeşim nerede dedim. Onlar da ‘bilmiyoruz’ dediler” ifadelerini kullandı.

“KAFATASINDA 16 DİKİŞ VARDI”

Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü’ne gittiklerini aktaran Araç, şu ifadeleri kullandı:

“Emniyette de bize Adli Tıpa gitmemiz gerektiği söylendi. ‘Burada talihsiz bir kaza yaşandı. Buradan bir cenaze çıktı’ dediler. Emniyetten çıktıktan sonra sabah 8’de Adli Tıp’a gittik. Orada savcılık ile birlikte morga girdik. Morgda kardeşimi teşhis ettim. Kardeşimin gözünde morluklar vardı. Ensesinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde de izler vardı. Kafatasında ise 16-18 arası dikiş vardı.”

BAKAN SOYLU VE ANTALYA EMNİYETİ’NDEN AÇIKLAMALAR

Kardeşini teşhis ettikten sonra amcası ile birlikte emniyete gidip eşyaları almak istediğini söyleyen Araç’a eşyalar verilmedi.

Polislere olayın nasıl meydana geldiğini sorduğunu ifade eden Araç, “Beni sorgulamaların yapıldığı odalara götürdüler. Kardeşimin intihar ettiği iddia edilen odaya da götürdüler. Orada balkon vardı. Kardeşimin balkon kapısından atladığını söylediler” dedi.

Fakat 16 Aralık’ta TBMM’de HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu’nun sorusu üzerine İçişleri Bakanı Soylu, “Jandarma tarafından bir yol kontrolünde aranan bir şüpheli şahıs jandarma tarafından alınmış, daha sonra Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürülmüş. Terörden herhangi bir şey yokken, ailesine haber verilmiş. İkinci kattan camdan atlamak suretiyle intihar etme yolunu seçmiştir. Hastaneye kaldırıldı, kurtarılmak istendi ancak kurtarılamadı” yanıtını vermişti.

“ÇEŞİTLİ BİLGİLER VERİLDİ”

Araç ailesinden ismini vermek istemeyen biri ise kendilerine çelişkili bilgiler verildiğini söyleyerek, “Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz. Kimseyi suçlamıyoruz. Ortada bir vaka var. Atladı mı atıldı mı. Ne ise olay ortaya çıksın. Yasal ve hukuki olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Biz bir can ödedik bundan daha ağırı yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Özgürüz.org