Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında olay yerinde ateş açan polislerin silahlarının alınarak balistik incelemeye gönderildiği belirtildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin soruşturma, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığında 3 başsavcı vekili ve 5 cumhuriyet savcısı tarafından yürütülüyor.

Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen 2'si polis, 2'si mülkiye başmüfettişi olmak üzere 4 müfettişin de bugün Diyarbakır'a gelerek soruşturmaya dahil olduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında olay yerine dün gece giden heyetin olay yerinden bazı kovan ve mermi çekirdeklerini aldıkları belirtildi.

Şimdiye kadar sağlıklı bir olay yeri incelemesi yapılmazken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz güvenlik sağlandıktan sonra olay yerinde keşif yapılacağını açıkladı.

GAZETECİ VE ESNAFIN İFADELERİ ALINDI

Olay yerine iki kişiyi getirdiği belirtilen ticari taksinin şoförü gözaltına alınırken, Elçi'nin katledildiği sırada yanında bulunan ve ateş eden polis memurları ile olaya tanık olan gazeteciler ile esnafın da ifadeleri alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, olay ile ilgili soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiğini ve olay sırasında gazetecilerin çektiği görüntüler ile bazı vatandaşların cep telefonları ile çektiği görüntülerin de incelendiğini açıkladı.

Öte yandan ateş eden polislerin silahlarının da soruşturma kapsamında balistik incelemeye gönderildiği öğrenildi. (Evrensel)