Bağcılar’da önceki gün düzenlenen operasyonda polisler tarafından öldürülen Günay Özaslan’ın cenazesi için Gazi Cemevi’nde dün yapılmak istenen töreni gaza boğan polis, bugünü de cemevindekilere saldırdı.

Dün Gazi Cemevi'ne getirilen ve cemevinde gerçekleştirilen törenin ardından Gazi Mezarlığı'na defnedilmek istenilen Özaslan'ın cenazesine polis saldırısı nedeniyle cenaze töreni bugüne ertelenmişti. Cenaze töreni için Gazi Cemevi önünde buluşan kitleye bugün yine polis saldırdı. Polisin gaz bombası ve plastik mermilerle yaptığı saldırı nedeniyle HDP İstanbul milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Turgut Öker'in de aralarında bulunduğu kitle cemevinden çıkamazken, polisle gençler arasında ara sokaklarda çatışmalar devam ediyor.

ÖZARSLAN'IN ANNESİ: CENAZEME NİYE KARIŞIYORLAR

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun Akit Gazetesi'ni protesto eyleminde konuşan Günay Özarslan'ın annesi Makbule Özarslan ise, 3 gündür Gazi Cem Evi'nde bulunan kızının cenazesinin polisler tarafından defnedilmesinin engellenmesine tepki göstererek, "Ben kendi gelenek ve göreneklerime göre kızımı defnederim. Polisler kızımın vücuduna uyurken 15 kurşun sıktılar. Kızımın tek suçu devrimci olmasıydı. Madem terörist diye öldürdünüz kızımı ben de terörist diye kaldırırım. Benim cenazeme niye karışıyorlar" diye konuştu.

Polis saldırısı nedeniyle Günay Özaslan’ın cenazesi hala defnedilemedi, mahallede çatışmalar sürüyor. (DİHA / Fotoğraf: @BaranTuncel)