Eskişehir’de polislerin Ali İsmail Korkmaz’ı dövdüğü gün 21 kişinin daha polislerce dövüldüğü ortaya çıktı. 21 kişinin şikayetinin üzerinden sekiz ay geçmesine rağmen polisler belirlenemedi.

Eskişehir’de 2 Haziran günü polisin Ali İsmail Korkmaz dışında 21 kişiyi daha darp ettiği ortaya çıktı. Çoğu üniversite öğrencisi olan 21 kişinin şikayetinin üzerinden sekiz ay geçti ancak polislerin kimliği belirlenemedi. 21 kişinin içinde polisten yediği dayak sonucu kafatası kırılan ve beyin kanaması geçiren Gürcü öğrenci Akaki Avaliani de var. Avaliani, şikayetçi olmasına rağmen 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, görevli memura direnme, kamu malına zarar ve hakaret suçlarından şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Avaliani’nin dövüldüğü yeri gören kameranın teslim alınması görevi de Ali İsmail Korkmaz’ın görüntülerini sildiği düşünülen bilirkişiye verildi.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, 2 Haziran gecesi polisten dayak yiyen Anadolu Üniversite öğrencileri Evrim Kavran, Gülşah Çetinbaş ve Coşkun Anayurt bir pasaja sığındıklarını ve pasajdaki polislerin karşılarına çıkan herkesi coplayarak ve tekmelerde dövdüğünü anlattı.

“HAYATIMDAN ENDİŞE ETMEYE BAŞLADIM”

Kavran, o pasajda yaşananları şöyle anlattı: “Coplarla bacaklarıma vurunca yere düştüm. Yerdeyken vücuduma, kafama tekme ve copla vuruyorlardı. Ayağa kalkmaya çalıştığımda bir polis, saçlarımdan tutup sırtıma yumrukla vurdu. Porsuk Çayı önünde yerde yatan birçok insanın üzerinde polisler vardı. Polisler Gülşah’a yöneldi. Gülşah’ın bulunduğu dükkâna kaçtım. Polisler tekmeyle dükkânın kapısını kırdı. Bir polis üstümdeki kanı görünce koruma amaçlı sarıldı ve dükkânın içine çekti. Diğerleri ‘Sen bir o… koruyorsun’ diye bağırdı. Beni koruyan polis, ‘Buradan çıkma’ dedi. Kapıyı üstümüze kapattı. Dışarıdan çığlıklar geliyordu. Yaşlı bir amca bizi üst kata çıkarıp su verdi. On dakika sonra Coşkun bizi hastaneye götürdü. Yüzüm kan içindeydi. Burnum şiş, dudağım patlak, burnum ve dizlerim kanıyordu.”

Kavran’ın muayenesinde vücudunun her yerinde morluk ve burnunda çatlak saptandı. Dayak yediğini ifade eden öğrencilerden Gülşah Çetinbaş ise “Polis çelmesiyle yere düştüm. Düşünce cop ve tekmelerle vurdular. Yüzümü korumak için kafamı kaldırdığımda sağımda dört tane postal gördüm. 10-15 dakika boyunca vurdular. Hayatımdan endişe etmeye başladım” dedi.

Üniversiteliler polisin aynı zamanda kendilerini taciz ettiğini de söyledi. Şikayette bulunan öğrencilerden Can Ersoy, polislerin kendisini copla taciz ettiğini ifade etti.