Diyarbakır'ın Silvan İlçesi’nde polisin attığı gaz fişeği ile kafasından yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer, polislerden şikayetçi olduğunu belirterek, “İlçemizde miting olursa yine katılırım, çünkü bütün arkadaşlarım katılıyor. Eğer polis bize gaz bombası ve su atarsa onlara taş atarım. Ayrıca okul okuyup doktor olmak istiyorum. Doktor olduğumda benim gibi yaralanan çocukları iyileştireceğim” dedi.

Silvan ilçesinde BDP’in 25 Mart'ta düzenlediği mitingden sonra polisin attığı gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralanan ve 5 gündür Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde tutulan Mehmet Ezer (10), yoğun bakımdan çıkartılarak normal servise alındı.

Başından geçen olayları ANF’den Mehmet Demir'e anlatan ilkokul 3. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Mehmet Ezer, “Olay günü miting bittikten sonra eve doğru geliyorduk. Mahalleye yakın bir yerde bizden yaşça büyükler polise taş atıyordu, poliste onlara gaz bombası ve su atıyordu. Bizde o sırada arkadaşlarımla oyun oynuyorduk. Bazı arkadaşlarım taş atınca ben de attım, ama neden attıklarını bilmiyordum. Sonra bir polis beni yakalayıp yeşil renkli polis aracına bindirdiler. Aracın içinde 3-4 polis vardı. Bana vurmaya başladılar, yüzleri kapalı olduğu için onları görmedim. Yaklaşık 5 dakika boyunca bu polisler beni dövdüler. Dövdükten sonra beni bıraktılar, polislerden 10-15 metre uzaklaştıktan sonra polislerin bulunduğu taraftan kafama bir cisim değdi ve yere düştüm. Arkadaşlarım yanıma gelip bana yardım etmek istediler, ancak polis su attığı için yerde sürüklendik. Ben bayıldığım için bundan sonraki şeyleri hatırlamıyorum. Ancak beni bu hale getiren polislerden şikayetçiyim, onların cezalandırılmalarını istiyorum. Başbakan ve Valiye sesleniyorum, ‘beni bu hale getirenleri bulsunlar ve bir daha hiçbir çocuğa bunları yapmasınlar” diye konuştu.

DOKTOR OLMAK İSTİYORUM ÇÜNKÜ...

Kaldığı odada bilgisayarı ile oyun oynayan ve arkadaşlarını çok özlediğini belirten Ezer, “İyileşip okula gitmek istiyorum. Büyünce doktor olmak istiyorum. Çünkü benim gibi yaralanan çocukları iyileştirmek istiyorum. Bütün derslerim çok iyi, çalışıp doktor olacağım. İlçemizde miting olursa yine giderim, mitinde polis bana ve arkadaşlarıma gaz ve su atarsa onlara taş atarım” dedi.

SAVCILIĞA GÖRÜNTÜLER TESLİM EDİLDİ

Amca Fikri Ezer ise, “Bu çocuğa bunu reva görenlerin bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Eğer bugün bu ülkede Kürtler devlete karşı soğutulmuşsa bu uygulamalardan kaynaklıdır. Devlet var olan güveni tesis etmek istiyorsa bu tür olaylarda suç işleyenleri bulup yargı önüne çıkarmalıdır. Bu güven yaratılmazsa bu polisler daha çok kişiyi yaralar. Hükümet bir şeylerin karanlıkta kalmasını istemiyorsa bu olayı aydınlatmalıdır. Aradan 5 gün geçti hala failler bulunmadı. Müfettişlerin ilçedeki çalışmaları sürüyor. Biz de dün olay esnasında çekilen kamera görüntüleri ve bazı belgeleri Savcılığa verdik. Umarım en kısa zamanda failler bulunur ve gerekli cezayı alır” şeklinde konuştu