Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı çevik Kuvvet ekipleri, toplumsal olaylara hazırlık amacıyla biber gazlarının da kullanıldığı tatbikat yaptı.

 

Tatbikatın ardından, yakında bulunan cadde ve sokaklardaki insanlar, göz yaşarması, nefes almama ve mide bulantısı şikayetleri ile aynı mahalledeki Ekol Hastanesine başvurmaya başladı.

 

Hastaneye başvuran yaklaşık 30 kişi ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

 

Hastane Başhekimi Op. Dr. Turan Gazioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, gözleri yaşarması, nefes sıkıntısı ve mide bulantısı şikayetleri sonucu yaklaşık 30 kişinin hastaneye geldiğini ve tedavi edildiğini ifade etti.

 

İl sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmelerde olayın bir tatbikattan meydana gelmiş olabileceğini ifade eden Gazioğlu, ''Hastaneye gelenlere maske dağıttık. Acil olanlara müdahale edildi'' dedi.

 

Hastanede tedavisi yapılan Remziye Çomar oğlunun sağlık kontrolü için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi gitmek için minibüs durağına geldiğini, minibüs beklerken gözlerinin yanmaya, nefes alamamaya başladığını ve mide bulantısının ortaya çıktığını söyledi.

 

Aynı şikayetlerinin çocuğunda da ortaya çıkması sonucu hastaneye gelerek tedavi olduğunu ifade etti.

 

İnşaat işçisi Nezih Keleş ise inşaatta çalıştıkları sırada birdenbire hem kendisinin hem de arkadaşlarının gözlerinin ve boğazının yanmaya başladığını belirterek, ''Tüm mahallede herkes burnunu kapatıp evlerine kaçıyordu'' dedi.

 

Bu arada Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, atılan gaz bombasından çıkan kimyasalların rüzgarın da etkisiyle vatandaşları etkilemiş olabileceğini ifade etti. (NTVMSNBC)