Şırnak'ın Silopi ilçesinde polise ait zırhlı aracın ters yöne girerek çarptığı üniversite öğrencisi Mizgin Kızıl yaralandı. Çevredeki yurttaşların hastaneye kaldırdığı Kızıl, “Güvenliğimiz için dolaşıyorlarmış böyle mi güvenliğimizi sağlıyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Kıbrıs Caddesi'nde Arife günü (24 Haziran) ters yönde ilerleyen polise ait zırhlı araç, bayram alışverişine çıkan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Mizgin Kızıl'a çarptı. Zırhlı araç olay yerine gelen yurttaşların uyarılarına rağmen kaçarken, ağır yaralanan Kızıl yurttaşlar tarafından Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Başından, boynundan ve kolundan yaralanan Kızıl'a ilk müdahale Silopi Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Başına dört dikiş atılan Kızıl’ın sağ kolu alçıya alındı ve boynuna da boyunluk takıldı.

Tedavisine evde devam edilen Fettah Kızıl, "Güvenliğimiz için dolaşıyorlarmış. Böyle mi sağlıyorlar güvenliğimizi. Çocuklarım bayram alışverişi için çarşı merkezine gitmişti. Telefon geldi kızımın hastanede olduğunu öğrendim. Kızıma çarpmışlar ve kaçmışlar. İnsanlar zırhlı aracın peşinden koşuyorlar ‘birine çarptın’ diye ama durmuyor. Ancak hastaneye gittiğimde polis oradaydı. hiçbir şey olmamış gibi ifade almak için gelmişler. İnsanların canı bu kadar ucuz mu" diye sordu.

Kızı ağır yaralandığı halde hastane tarafından rapor verilmediğine dikkat çeken baba Kızıl, "Kızım öğrenci olduğunu söyledi ve rapor istedi. Ancak hastane kızımı bu haldeyken Cizre Devlet Hastanesi'ne gidip rapor almamızı söylediler. Biz davacı olacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Yeter artık kaç can yandı. Daha kaç can yanacak bir ay içinde bu panzerler kaç can aldı" dedi.(Kaynak: Dihaber)