Bitlis’in Hizan ilçesinde çarşamba günü darp edildikten sonra iki gün gözaltında kalan DBP Hizan eski İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sıdık Kaplan ve Mehdi Şimşek, yaşadıklarını anlattı.

Olay günü AKP ilçe binasının duvarına yazılama yaparak camlarını kırdıkları iddia edilen Şimşek’in kardeşi 11 yaşındaki R.Ş. ile Kaplan’ın oğlu 12 yaşındaki R.K. isimli iki çocuk, AKP İlçe Başkanı Ebubekir Çakmak’ın şikayeti üzerine polislerce gözaltına alındı.

Telefonla çocukların ailelerini arayan polisler, Şimşek ve Çakmak'ı İl Emniyet Müdürlüğü’ne çağırdı.

İşlemlerin ardından polislerin kendilerine bahçede beklemelerini söylediğini anlatan Mehdi Şimşek, bahçede bekledikleri sırada 20 özel harekat polisinin bakışlarıyla kendilerini taciz ettiğini kaydetti.

Şimşek, "Beklediğimiz sırada AKP İlçe Başkanı Ebubekir Çakmak emniyet binasından çıktıktan sonra polisler ile konuştu. Daha sonra Çakmak polislerin yanından uzaklaştığı sırada Sıdık Kaplan, Çakmak'ın yanına gitti. Daha sonra Çakmak ile Kaplan arasında çıkan tartışma üzerine polisler birlikte o tarafa yöneldik. Polisler Çakmak'a olay yerinden uzaklaşmasını istedi. Bizleri de çembere aldılar. Burada bize, 'pis teröristler' diyerek, sinkaflı küfürler ettiler" dedi.

'PİS TERÖRİSTLER' DİYEREK DARP ETTİLER

Yaşanan tartışmanın ardından polislerin kendilerini darp ederek emniyet binasının dışına çıkardığını anlatan Şimşek, şunları aktardı:

"Polisler orada provokasyon yapmaya çalıştı. Bahçe dışına çıktığımız vakit Kaplan ve Çakmak bir kez daha tartıştılar. Bunun üzerine özel hareket polisleri Kaplan'ı yere yatırarak darp etmeye başladı. Yaklaşık 10 polis Kaplan'ı yerde tekmeliyordu. AKP'li Çakmak ise emniyet binasının yanında bulunan büfenin yanında bir taş kaldırarak Kaplan'a vurmaya çalışıyordu. Çakmak'ın Kaplan'a taşı vurmaması için Çakmak'a engel olmaya çalıştım. Ancak, beni de yere yatırarak darp etmeye başladılar. Vücudumun belli yerlerinde darp izi var ve sağ kolum kırıldı. Siyasi bir olay değildi ancak bize sürekli, 'Pis teröristler' diyorlardı. Polisler bizi darp etti ancak Çakmak'a herhangi bir müdahale yapılmadı."

'AKP’li ÇAKMAK, POLİSLERLE BİRLİKTE BİZİ DARP ETTİ'

AKP'li Çakmak'ın polislerle birlikte kendilerini darp ettiğini söyleyen Şimşek, "Planlanan bir şeydi. Sanki bizi bekliyorlardı. Organize bir şekilde bize saldırdılar. Çakmak da polislerle birlikte hareket ediyordu" diye konuştu.

Siyasi kimliklerinden dolayı polis ve Çakmak'ın kendilerini darp ettiğini ifade eden Şimşek, 40 gün rapor aldığını söyleyerek, polisler ve Çakmak hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

POLİS, 'SENİ ÖLDÜRÜRÜM' DİYEREK TEHDİT ETTİ

Yaşananları anlatan DBP Hizan eski İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sıdık Kaplan ise, "Emniyete gittikten sonra polisler bizi binanın bahçesine çıkardılar. Polisler, AKP'li Çakmak ve Bitlis İl Genel Meclisi üyesi Hikmet Okur çağırarak, çocuklarının yanına götürdü. Ve yanılmıyorsam çocukların üzerine ifade verdiler. Ben de, ‘Bu çocukların üzerine ifade vermeyi vicdanınız nasıl kabul ediyor’ diye tepki gösterdim. Yaşanan tartışma üzerine polisler beni, ‘Seni öldürürüm' diye, tehdit etti” ifadelerinde bulundu.

'TUZAK KURULDU'

Çıkan tartışmanın ardından kendilerinin de polislere tepki gösterdiğini ifade eden Kaplan, "Polisler bizi dövünce AKP'li Çakmak ve Okur uzakta bize gülüyordu. Artık biz kendimizi bulmadık. Yaklaşık 10 dakika boyunca darp edildik. Ellerimizi kelepçeleyip darp ede ede bizi nezarethaneye götürdüler" dedi.

ÇAKMAK: EMNİYETİN PROVOKASYONU

İddialara ilişkin telefonla ulaştığımız AKP Hizan İlçe Başkanı Ebubekir Çakmak ise, Kaplan ve Şimşek'e herhangi bir şekilde darp etmediğini öne sürerek, "Sıdık Kaplan bana bahçede hakaret etti. Bunun üzerine ben de tepki verdim. Kaplan bana taş atmak istedi ve ben de yerden taş aldım. Ama atmama izin vermediler" dedi.

Yaşananların emniyet tarafından ilçede yaratılmak istenen bir provokasyon olduğunu söyleyen Çakmak, "Gelsinler konuşalım. Kim haklıdır kim haksızdır " ifadelerini kullandı.

Kaynak: DİHA