İstanbul’da bugün ilginç bir olay yaşandı.

 

Bir grup sivil polis, öğlen saatlerinde Cağaloğlu’ndaki Belge Yayıncılık bürosuna geldi.

 

Yayınevi çalışanları polise orada bulunma nedenlerini sorduklarında şu cevabı aldı: “78 yılında burası bombalanmış. Bununla ilgili burada bugün bir anma varmış. Ragıp Zarakolu ve Server Tanilli de gelip burada konuşma yapacaklarmış. Onun için geldik.”

 

Polisler ayrıca Server Tanilli hocayı korumak için Belge Yayınlarında olduklarını belirttiler.

 

Belge Yayıncılık çalışanları da, “Belki Ragıp Zaraolunu’nu Kandıra F Tipi cezaevinde bulabilirisiniz ama Server Tanilli için bir şey diyemeyeceğiz” dediler.

 

İkna olmayan polisler birkaç saat kapıda bekledikten sonra ayrıldı.

 

İnsan hakları aktivisti ve yayıncı Ragıp Zarakolu KCK davasından halen cezaevinde tutuklu iken, Hukukçu- yazar Server Tanilli geçen ay vefat etti. 1978 yılında ise Belge Yayıncılık yoktu.

KONUNUN ASLI ANLAŞILDI

 

Sol.org’ta yazılana göre meğer bugün bir grup genç, Belge Yayınevi'ne, Ragıp Zarakolu'nun tutukluluğu dolayısıyla bir ziyarette bulunacaktı. Ziyareti gerçekleştiren öğrenciler, geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz Server Tanilli'nin 1978 yılında, İstanbul Üniversitesi'nde akademisyen olduğu dönemde uğradığı suikastı da hatırlatmak maksadıyla, "1978'den günümüze aydınlara ve ilerici akademisyenlere uygulanan baskılarda bir değişiklik yok" konulu bir de basın açıklaması gerçekleştireceklerdi.

 

Öğrenciler konuyla ilgili hazırladıkları bir duyuruyu İstanbul Üniversitesi'nin panolarına da astı. Duyuruyu panolarda gören polis ise, duyurunun içeriğini anlamadı, daha doğrusu yanlış anladı!

 

DEMOKRAT HABER