Taksim Dayanışması tarafından yapılan çağrıyla, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden ve yaralananlar için anma töreni yapıldı. Yüzbine yakın eylemci saat 19.00 sıralarında Taksim Meydanı'na ellerinde karanfillerle geldi. Bu sırada polis ekipleri de Gezi Parkı girişinde güvenlik önlemi aldı. TOMA'lar da meydanda hazır bekletildi. Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu. İsmi okunanlar için 'burada' diye seslenildi. 

Eylemciler adına yapılan basın açıklamasının ardından küçük bir grup Gezi Parkı içine girerek karanfil bıraktı. BDP'li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de Gezi Parkı içerisinde bir süre kalarak inceleme yaptı. Alandaki yüz bine yakın kişi sloganlarla Gezi Parkı eylemlerine karşı uygulanan şiddeti protesto etti. 

POLİS TOMA İLE MÜDAHALE ETTİ

Eylemciler, "Kamuya ait parkı açın" sloganları atarken polis de eylemcilere dağılmaları yönünde uyarı anonsları yapmaya başladı. Polis megafonundan, "Basın açıklaması yaptınız. Lütfen alanı terk edin, dağılın" anonsu yapıldı. Grupların alanı terk etmemesi üzerine polis ekipleri Taksim Meydanı'nda konuşlanarak eylemcileri İstiklal Caddesi yönünde alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Eylemcilerin meydanı terk etmemesi üzerine saat 20.35 sıralarında polis müdahalesi başladı. Göstericilerin arasına giren bir TOMA, tazyikli su kullanarak eylemcileri dağıtmaya çalıştı. Eylemciler Kazancı Yokuşu, Harbiye ve Gümüşsuyu'na doğru çekilirken polisin gruplara müdahalesi ara ara devam ediyor. (gazeteport)