Meclis tarafından onaylanan “iç güvenlik” paketiyle yetkisi daha da artacak polis, yine genç bir öğrenciye şiddet uyguladı.

BirGün’de yer alan habere göre, İstanbul Bahçelievler’de arkadaşından aldığı motosikletle gezen 16 yaşındaki Y.E., motosikletin çalıntı olduğu gerekçesiyle yunus polisler tarafından durduruldu.

Y.E. motosikleti arkadaşından aldığını belirterek, polisleri motosikleti aldığı arkadaşının yanına götürmek istedi, ancak polisler ise genç öğrenciyi ters kelepçeyle gözaltına almaya çalıştı. Omzu çıkık olan öğrenci direnince, çok sayıda polis tekmelerle ve coplarla darp etmeye başladı.

ARKADAŞLARINA DA DARP

Okuldan çıkan öğrencinin arkadaşları da durumu izah etmek için polislere yaklaştı ancak bu kez de onların üzerine yürüyen yunuslar birkaç öğrenciyi darp ederek uzaklaştırdı. Daha sonra kelepçe vurdukları Y.E. tenha bir yere götüren polisler, burada da dayağa devam etti.

Vücudunda ciddi şekilde morluk ve yaralar oluşan öğrenci daha sonra Bahçelievler Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü.

Durumdan haberdar olan genç öğrencinin ailesi karakola giderek yaşananlar hakkında bilgi almak istedi. Kendilerine motosikletin sahibini karakola getirmeleri söylendi. Bunun üzerine Y.E.’nin motosikleti aldığı arkadaşı da karakola gelerek ifade verdi. Motosikletin kendisine ait olduğunu söylemesine rağmen, Y.E. uzun süre karakolda tutuldu.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Kaval kemiğinde yaralar, bacaklarında ve omzunda morluklar oluşan gencin ailesi, suçsuz yere darp edildiği gerekçesiyle söz konusu polisler hakkında şikayetçi oldu.

Polisler kendisini durdurduğunda omzu çıkık olduğu için ters değil, düz kelepçe yapılmasını istediğini anlatan Y.E.,  yaşadıklarını “(Polisler) Sonra bana küfrederek darp etmeye başladılar. Bacaklarıma coplarla vurup, yere yatırdılar. Başıma basarak tekmelediler. Daha sonra da bir merdiven altına götürüp orada dövdüler. Her şeyi net olarak hatırlamıyorum” diye anlattı.

Olaya tanık olan Y.E.’nin okul arkadaşları da polisin şiddet uyguladığını söyledi. Kendilerinin polislere yaklaşıp olayı anlatmak istediklerini ancak coplarla kovalandıklarını anlatan öğrenciler, “Bizi de bir duvara sıkıştırıp dövdüler. Kendimizi zor koruduk.” şeklinde konuştu.