Şırnak'ın Silopi ilçesinde polis okulun bahçesinde oyanayan çocukların üstüne  gaz bombası attı, okul bahçesinde oyun oynayan 12 ilköğretim öğrencisi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde polisin Akrep tipi zırhlı aracının geçişi sırada bir çocuğun araca taş attığı ileri sürüldü. Bunun üzerine sivil polislerin de Süleyman Demirel İlköğretim Okulu bahçesinde oyun oynayan öğrencilere gaz bombası atması sonucu çocuklar fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Bu sırada bahçede oynayan 12 çocuk gaz bombasının etkisiyle baygınlık geçirdi. Öğrenciler ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, yaşları 10 ile 12 arasında olan öğrencilere oksijen verildi.

Olayı duyar duymaz Silopi Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne giden HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve BDP Silopi İlçe Örgütü yöneticileri öğrencilerin durumları ile ilgili bilgi aldı.

Polisin tutumuna tepki gösteren Sarıyıldız, Acil Servis önünde açıklama yaptı.

Süleyman Demirel İlk Öğretim Okulu'nda okuyan 10 ile 12 arasında değişen çocuklara, polisin okul bahçesine ve sınıflara kadar gaz bombası atılarak hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Sarıyıldız, "23 Nisan Çocuk Bayramı deniliyor ama Kürt çocuklarına gaz bombası reva görülüyor. Kimse devletin bu pratiklerinden sonra bizden iyimser olmamızı beklemesin. Bu tür olaylar bölge insanın devlete olan yaklaşımını belirliyor. Sebebi ne olursa olsun okullardaki 10-12 yaşlarındaki çocuklara gaz bombası atılmaz, kimse de bu yaştaki çocukların polise zarar verdiği gerekçesi ve iddiasıyla karşımıza çıkmasın böyle bir durumun olması mümkün değildir" dedi.

'POLİS, YURTTAŞLARIMIZA DÜŞMANCA YAKLAŞIM SERGİLİYOR'

Şırnak Valisi'ni göreve çağıran Sarıyıldız, "Başta Şırnak Valisi olmak üzere tüm mülki amirlerini göreve çağırıyorum. Yaşanan bu olayla ilgili polisler hakkında derhal gereken işlemlerin yapılmaya çağırıyorum. Bölgedeki kolluk kuvvetlerinin görevi halkı korumak iken yurttaşlarımıza düşmanca bir yaklaşım sergiliyorlar. Derhal soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Gaz bombasından etkilenen çocukların aileleriyle görüşen Sarıyıldız, "Aileler artık çocuklarını okula göndermek istemiyorlar. Zaten mevcut eğitim zihniyetine ve diline bir tepki var. Bir de bu tür pratikler de eklenince hiç kimse çocuğunu okula göndermek istemeyecektir" ifadesini kullandı.

Çocuklarının fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını duyan öğrenci velileri de hastaneye gelerek polisin attığı gaz bombalarından dolayı tepki gösterdi. Bir süre okul idarecileri ile veliler arasında tartışma yaşanırken, durumu iyi olan öğrencilerin 3 kişi taburcu edilirken, diğer öğrenciler ise oksijen verilmeye devam ediyor.

Daha sonra Sarıyıldız ve beraberindekiler Silopi Adliyesi'ne geçerek, gaz bombasını atan polisler hakkında işlem yapılmasını talep edecekleri belirtildi. (Evrensel)