Mardin’in Kızıltepe ilçesinde tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Seyda Camisi yakınlarında polis otosunun geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 3’ü ağır 19 kişi yaralandı.

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre, patlamanın ardından operasyon başlatan özel harekat polislerinin bir araca ateş açması sonucu aracın şoförü olan 16 yaşındaki Mazlum Turan adlı çocuk ağır yaralandı.

Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mazlum Turan yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ANF’ye konuşan Turan ailesi, olaya ilişkin şunları söyledi:

“Dün akşam Kızıltepe’de meydana gelen patlamanın ardından olay yaşandı. Mazlum’un babasının, olay yerine yakın bir dükkanı var. Canlı tavuk satıyorlar. Mazlum da arabayla dükkana gidiyor. Yanında da en küçük kardeşi ve amcasının oğlu var. Dönerken polis, aracı durduruyor. Araç durur durmaz polisler ateş açıyor, arabayı tarıyor.

“3 kurşun izi vardı Mazlum’un vücudunda. Başında da kurşun izi vardı. Yanındaki çocuklara bir şey olmadı. Ancak iki çocuk da şokta. Mazlum, 4 çocuğun en büyüğüydü. Patlamanın ardından polis, yaralıları almak için gelen araçlara da ateş ediyor. Rastlere tarıyorlar etrafı.”