Van’ın Erciş İlçesi’nde bir sivil polisin, “kahvaltıyı beğenmediği” gerekçesiyle kafe sahibini darp ettiği iddia edildi.

Yaşananların güvenlik kamerasına yansıdığı olay sonrası kafe polisler tarafından mühürlendi.

MA’dan Mahmut Ruvanas’ın haberine göre bir sivil polis, eşi ile birlikte gittiği kafede siparişini verdiği kahvaltıyı ‘güzel olmadığı’ gerekçesiyle üç kez değiştirtti.

Bunun üzerine polis ile kafe sahibi Yunus Güneş arasında tartışma başladı, masada süren tartışma sırasında polis Güneş’e vurmaya çalışınca ikili arasındaki tartışma kavgaya dönüştü.

Polisin eşi de dahil olmak üzere kafede bulunan kişiler olaya müdahale etmeye çalıştı.

Kavga ettiği kişinin polis olduğundan haberdar olmayan Yunus Güneş, daha sonra 155’i arayarak olayı bildirdi.

MA’nın kafenin dış kamerasına yansıyan görüntülerden aktardığına göre, kısa bir süre sonra İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı de olan Erciş Belediyesi Kayyım Vekili Murat Hoş ile özel hareket polisleri kafenin önüne geldi.

Kafe sahibi Yunus Güneş’in polis aracına alınarak ifade için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü sırada da İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hoş aracı durdurarak Güneş’i arabadan indirdi.

Durdurulan polis aracından indirilen Güneş, İlçe Emniyet Müdürü Candaş ve beraberindekiler tarafından dakikalarca darp edildi.

Güneş daha sonra yaralı halde polis aracına bindirildi.

Olayın geçtiği kafe, olayın ardından “Kafede sigara içiliyor” ve “Kafenin ruhsatı yok” gerekçeleriyle polisler tarafından mühürlendi.

Gözaltına alınan Yunus Güneş, olayın yaşandığı günün akşamında serbest bırakılırken, Güneş ailesi aldıkları darp raporu ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘YARDIM İSTEDİK, DARP ETTİLER’

Olaya baştan sona kadar tanıklık eden Güneş’in ağabeyi Abdulmenaf Güneş, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“8 Nisan saat 12.30 sıralarında kardeşim Yunus ile sivil bir polis arbedesinden sonra 155’i arayarak yardım istedik. Özel Harekat polisleri kafenin önüne geldi. İşyerimizi basan Özel Harekat polisleri bizi darp ettiler. Bu sırada İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Müdür Yardımcısı, Kayyum  Vekili Murat Hoş ile yanlarındaki koruma ve polisler kardeşimi araçtan indirerek adeta linç ettiler. Anamıza, bacımıza ve onurumuza küfür ederek, bize terörist dediler.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı