Kürt basını ile devrimci-demokratik basına yönelik baskı ve sansüre bir yenisi daha eklendi. İstanbul’da polis, Kadıköy'deki kitapçılara giderek hiç bir yasal dayanağı olmaksızın Kürt, ilerici ve devrimci yayınları topladı. Kitapçılara yayınları satmamaları yönünde telkinde bulundu.

 

KİTAPÇILARA ESKİ LİSTEYİ YENİ DİYE GÖSTERDİLER

Kadıköy'deki kitapevlerine giden ve Kadıköy emniyetinden geldiklerini söyleyen polisler, "yasaklı yayın" listesi göstererek, aralarında Azadiya Welat, Kızıl Bayrak, Atılım ve Yürüyüş gazetelerinin de bulunduğu gazeteler ile Kürt sorunu gündemli kitaplara el koydular.

 

Bununla da yetinmeyen polis, kitapçılara bu yayınların yasaklı olduğunu iddia ederek, satmamaları gerektiği yönünde ‘telkinde’ de bulundu.

 

Kimi kitapçılar listeye baktığında, polisin elindeki toplatma kararlarının söz konusu gazetelerin eski sayılarına ait olduğunu gördü.

 

SANSÜR PROTESTO EDİLECEK

Sosyalist gazeteciler, polisin hukuk dışı uygulamasını yarın protesto edecek. Etkin Haber Ajansı ile Atılım, Kızıl Bayrak, Mücadele Birliği ve Özgür Gelecek gazeteleri çalışanları yarın saat 14.00'de Kadıköy'deki Eminönü İskelesi'nde basın açıklaması yapacak. (ANF)